Fyrede Microsoft-folk må beholde ekstra penge

Softwaregiganten kludrede i det, da der skulle udbetales kompensation til fyrede, og krævede først de ekstra penge tilbage - indtil sagen kom frem på nettet.

Det blev en omstart for Microsoft efter den første fyringsrunde i januar - om end det næppe var det, der giver topchef Steve Ballmer grund til dette ansigtsudtryk på verdens største mobilmesse i Barcelona i sidste uge. Foto: AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En smutter hos verdens største softwareproducent Microsoft betyder, at der er udbetalt for meget i kompensation til ansatte, som blev fyret for nylig.

Microsoft meddelte i januar, at selskabet for første gang i sin 34-årige historie skal ud i en massefyring. 5.000 af de 94.000 ansatte på verdensplan skal afskediges, heriblandt op mod 90 i Danmark, hvor Microsoft har sit største udviklingscenter uden for USA.

Sag blev for pinlig

Da fejlen blev opdaget, reagerede Microsoft prompte og krævede pengene betalt tilbage. Men snart dukkede Microsofts brev til de tidligere ansatte op på nettet, og situationen blev pinlig for softwaregiganten, som vendte på en tallerken og sendte sin personaledirektør på banen for at sige, at folk alligevel gerne måtte beholde pengene.

Ifølge personaledirektør Lisa Brummel har 25 af de 1.400 afskedigede fået et brev. De fleste af dem har fået en check på mellem 4.000 og 5.000 dollars. De fleste af de 25 er nu blevet indkaldt til en personlig samtale, hvor de får at vide, at de alligevel ikke skal betale pengene tilbage.

Andre fik for lidt

Omvendt har omkring 20 ansatte fået udbetalt for lille kompensation, hvilket Microsoft også har udlignet nu.

Lisa Brummel siger til nyhedsbureauet Associated Press, at fejlen skyldes, at udbetalingerne og folks navne var blevet forskubbet - uden at hun dog over for bureauet vil oplyse, om det er sket i et Microsoft Excel-regneark...