Fynske robotter går til filmen

FilmFyn, som støtter produktionen af en kortfilm om robotteknologi, har indgået et noget atypisk samarbejde med innovationsnetværket RoboCluster.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang nogensinde på Fyn bygges der bro mellem filmverdenen og robotteknologien.

FilmFyn, som støtter produktionen af en kommende ambitiøs engelsk kortfilm om robotteknologi, har indgået et noget atypisk samarbejde med RoboCluster, fortæller parterne i en udsendt pressemeddelelse. Store robot-arme, moderne laptops og andet højteknologisk udstyr udgør de fysiske rammer, når den engelske kortfilm ’Proto’ indspilles hen over de næste fem dage. Innovationsnetværket RoboCluster har formidlet kontakten til RoboLab, som udgør rammerne for indspilning af en ny engelsk kortfilm med robotteknologi i centrum.

Optagelserne foregår på Syddansk Universitet i Robolab, som ifølge filmens produktionsleder udgør en perfekt setting for filmens handling.

Læs også på evb.dk:

Hver fjerde dansker er klar til robot-kollega

Japansk robotgigant slår sig ned på Fyn Flere industrirobotter i Danmark Fynsk robotvirksomhed scorer millionkontrakt i Kina

Robotfirma har femdoblet salget
- Det er spændende at få lov til at optage under realistiske rammer. Jeg tror også, at vores egen scenografihold ville have haft svært ved at udarbejde et så fantasifuldt og realistisk set-up som dette, fortæller Julie Millings, som er produktionsleder på filmen. Den engelske kortfilm støttes af Film Fyn og engelske ScreenSouth, hvorigennem den også har vundet konkurrencen ”Innovation Shorts”.

Den vandt for at have et manuskript, der integrerer ny teknologi i vores tids historie, og det er derfor oplagt, at filmens faktiske indspilning foregår hos RoboLab, hvor der til daglig forskes i fremtidens robotteknologi. At optagelserne foregår i Odense understøtter desuden en vision om at skabe samarbejde på tværs af områdets klynger.

- Samarbejdet mellem FilmFyn og RoboCluster udtrykker jo i høj grad, det vi arbejder på, at styrke de væsentlige fynske erhvervsfremmeinitiativer og sammenhængen imellem dem, siger direktør i Udvikling Odense Mads Graves, som glæder sig over det tværfaglige match.