Fynske rigmænd redder kriseramte Jensens Bøfhus

Jensens Bøfhus har længe ligget på afgrundens rand med dundrende underskud år efter år og en udløbet bankgæld på et trecifret millionbeløb. Otte fynske rigmænd fjerner nu den økonomiske løkke om bøfhusets hals og stiller et kæmpe lån til rådighed for den underdrejede bøfkæmpe.

Den fynske forretningsmand og milliardær Torben Østergaard-Nielsen har investeret et ukendt beløb i en redningsplan for den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Den kriseramte familierestaurant Jensens Bøfhus har længe hængt i det alleryderste af neglene og dinglet ud over klippekanten. Bøfkæden bliver nu reddet ud af den livsfarlige suppedas af otte fynske rigmænd, som har stillet et kæmpe lån til rådighed for Jensens Bøfhus, skriver Fyens Stiftstidende.

De otte redningsmænd skyder samlet set ifølge Fyens Stiftstidende »et stort tocifret millionbeløb« ind i moderselskabet bag Jensens Bøfhus. Folkene bag redningsplanen tæller blandt andre milliardæren Torben Østergaard-Nielsen, der ejer shipping-koncernen USTC, hvor især brændstofvirksomheden Bunker Holding trækker store millionoverskud hjem.

Med i redningsgruppen er også den kendte fynske advokat Jørn Bonnesen, der er den største erhvervsadvokat i Odense. Jørn Bonnesen er i brede kredse måske mere kendt for sin tilknytning til fodboldklubben OB, da han i flere år fungerede som rådgiver for flere af klubbens topspillere som eksempelvis Thomas Helveg, Lars Høgh og Michael Hemmingsen.

Jensens Bøfhus har været kriseramt i flere år og kom ud af 2016 med et underskud på mere end 30 millioner kroner. Endnu mere presserende for Jensens Bøfhus har det været, at restaurantkædens vigtigste bankaftale til overlevelse udløb ved udgangen af august. Det drejer sig om en gæld på omkring 160 millioner kroner til svenske SEB.

I juni konstaterede bøfhus-ejer Palle Skov Jensen, at hvis SEB ikke ønskede at forlænge låneaftalen efter den 31. august, ville Jensens Bøfhus skulle ud at finde finansiering et andet sted, ellers »er der ikke nogen virksomhed. Sådan er det,« udtale han til Børsen.

Med hjælp fra en række fynske lokalpatrioter er det altså nu lykkedes for den pressede bøfhus-ejer at rejse de livsnødvendige millioner.

Ifølge de fynske investorer er det planen, at Jensens Bøfhus skal give overskud i 2019. De fynske redningsmænd ønsker ikke at oplyse til Fyens Stiftstidende, hvor stort et lån de helt præcist har stillet til rådighed for det skrantende bøfhus.