Fynske medier skal spare 45,5 mio. kr.

Fyens Stiftstidende og Svendborg Avis skal gennem Fynske Medier spare 45,5 millioner kroner. Fyrringer er også på tale.

Et fald på 30 procent af annonceomsætningen tvinger nu Fynske Medier til at spare 45,5 millioner kroner. Det skriver Mediawatch.

"Det er mange penge, men som jeg lige har sagt til medarbejderne på et møde, så er vi stadig en gennemsolid virksomhed med en solid omsætning og en stor egenkapital. Så det her er alvorligt, men det er altså ingen katastrofe," siger ansvarshavende chefredaktør på Fyens Stiftstidende, Per Westergård.

Fynske Medier består af Fyens Stiftstidende, der skal spare 10,2 mio., Svendborg Avis, der skal spare 4,7 millioner kroner. Mens fællesselskabet Fynske Medier skal spare 30,6 millioner kroner.

I forlængelse af besparelserne kan fyringer komme på tale.

"Nu går vi i gang med at forhandle med medarbejderrepræsentanterne de næste 14 dage. Vi er åbne over for alle muligheder, der måtte være for at finde alternativer til afskedigelser. Det kan f.eks. være at reducere forskellige konti som repræsentation eller rejse. Men hvis vi skal være realtistiske, og det skal vi, så kommer vi ikke uden om, at vi bliver nødt til at afskedige et relativt stort antal medarbejdere," siger Per Westergård.