Fynske Bank lægger godt fra land i 2017

Fynske Bank har fået en fornem start på 2017 og har allerede efter første kvartal trukket over halvdelen af årets ventede overskud i land.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alligevel fastholdes helårsforventningerne.

Fynske Bank kom ud af første kvartal med netto rente- og gebyrindtægter på 68,8 mio. kr. mod 60,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Kursreguleringer bidrog med en gevinst på 9,6 mio. kr. mod 3,5 mio. kr. i første kvartal af 2016, og under nedskrivninger på udlån optræder en tilbageførsel på 1,6 mio. kr., således at også den post har øget kvartalsoverskuddet. Til sammenligning var der i samme periode sidste år tale om tab og hensættelser på udlån på 11,3 mio. kr.

Før skat blev det til et overskud på 32,5 mio. kr. mod 6,3 mio. kr. i første kvartal af 2016, og efter skat femdoblede Fynske Bank indtjeningen til 27,2 mio. kr. fra 5,4 mio. kr.

Ikke desto mindre venter Fynske Bank stadig et overskud før skat i niveauet 50-60 mio. kr. i hele 2017.

- Resultatet for første kvartal 2017 overstiger ledelsens forventninger, erkender Fynske Bank ellers og uddyber:

- Ledelsens forventning til tab og nedskrivninger for hele 2017 er uændret i forhold til den tidligere udmeldte resultatforventning. Baseret herpå, samt på den fortsatte volatilitet i rente- og værdipapirmarkedet, fastholder ledelsen på nuværende tidspunkt forventningerne til årets samlede resultat før skat.

I årsregnskabet varslede Fynske Bank nedskrivninger i 2017 på et lidt lavere niveau end sidste år, hvor tab og hensættelser belastede årsresultatet med 22,1 mio. kr.

/ritzau/FINANS