Fynske Bank lægger godt fra land i 2017

Fynske Bank har fået en fornem start på 2017 og har allerede efter første kvartal trukket over halvdelen af årets ventede overskud i land.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere

Alligevel fastholdes helårsforventningerne.

Fynske Bank kom ud af første kvartal med netto rente- og gebyrindtægter på 68,8 mio. kr. mod 60,9 mio. kr. i samme periode sidste år.

Kursreguleringer bidrog med en gevinst på 9,6 mio. kr. mod 3,5 mio. kr. i første kvartal af 2016, og under nedskrivninger på udlån optræder en tilbageførsel på 1,6 mio. kr., således at også den post har øget kvartalsoverskuddet. Til sammenligning var der i samme periode sidste år tale om tab og hensættelser på udlån på 11,3 mio. kr.

Før skat blev det til et overskud på 32,5 mio. kr. mod 6,3 mio. kr. i første kvartal af 2016, og efter skat femdoblede Fynske Bank indtjeningen til 27,2 mio. kr. fra 5,4 mio. kr.

Ikke desto mindre venter Fynske Bank stadig et overskud før skat i niveauet 50-60 mio. kr. i hele 2017.

- Resultatet for første kvartal 2017 overstiger ledelsens forventninger, erkender Fynske Bank ellers og uddyber:

- Ledelsens forventning til tab og nedskrivninger for hele 2017 er uændret i forhold til den tidligere udmeldte resultatforventning. Baseret herpå, samt på den fortsatte volatilitet i rente- og værdipapirmarkedet, fastholder ledelsen på nuværende tidspunkt forventningerne til årets samlede resultat før skat.

I årsregnskabet varslede Fynske Bank nedskrivninger i 2017 på et lidt lavere niveau end sidste år, hvor tab og hensættelser belastede årsresultatet med 22,1 mio. kr.

/ritzau/FINANS