Fynske Bank FY: Stor fremgang på nedskrivninger luner på bundlinjen

Det lave renteniveau var igen med til at sende de samlede indtægter ned for Fynske Bank sidste år, mens en tilbageførsel på nedskrivningsposten trak op på de nederste linjer i regnskabet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele sidste år havde banken nettorenteindtægter på 152,7 mio. kr., og det er et fald fra 159,9 mio. kr. i 2016. Gebyrindtægterne steg omvendt i perioden, men ikke nok til at veje helt op for de lave renter.

Nettorente- og gebyrindtægterne landede samlet på 257,6 mio. kr. i 2017 sammenlignet med 258,6 mio. kr. året forinden.

På bundlinjen var der omvendt fremgang for Fynske Bank sidste år, hvor nettoresultatet steg til 74,7 mio. kr. fra 72,9 mio. kr. i 2016. Med til at trække op var blandt andet en tilbageførsel på 8,6 mio. kr. på nedskrivninger på udlån og tilgodehavender.

Det er en markant forskel fra sidste år, hvor bankens nedskrivninger på den post løb op i 22,1 mio. kr.

»Jeg synes, der er rigtig meget at glæde sig over, når vi kigger på året, der er gået. Fynske Bank udvikler sig stabilt og i tråd med vores strategi,« siger administrerende direktør Petter Blondeau i en kommentar til regnskabet.

»Trods et udfordrende marked formår vi at bringe mere end 2500 nye kunder om bord via organisk vækst, og vores samlede forretning vokser pænt. Det er meget tilfredsstillende, at vi når årets resultat på den baggrund,« siger han.

For 2018 venter Fynske Bank lavere resultater, da banken sigter efter et overskud på 65-75 mio. kr., hvilket vil være et fald fra 91,5 mio. kr., hvis prognosen holder.

Prognosen er baseret på en forventning om et lavere niveau for posten andre driftsindtægter, mens omkostningerne til primært personale og administration ventes at vokse i år