Fynsk succesvirksomhed købt op af Warren Buffett

Den fynske virksomhed Cabinplant har solgt 80 procent af sine aktier til industrikoncernen CTB, der er en del af Warren Buffets selskabsportefølje. Vi er inde i en forrygende udvikling, konstaterer det danske selskabs direktør.

Den fynske virksomhed Cabinplant har solgt 80 procent af sine aktier til industrikoncernen CTB, der er en del af Warren Buffets selskabsportefølje. Vi er inde i en forrygende udvikling, konstaterer det danske selskabs direktør. (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: YURI GRIPAS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Umiddelbart kan der virke langt fra Haarby ved Assens på Fyn og til Omaha i USA, hvor en af verdens bedste investorer i skikkelse af Warren Buffetts huserer. Men afstanden er blevet noget kortere mandag.

Haarby-virksomheden Cabinplant, der producerer maskiner til forarbejdning af fødevarer, er nemlig blevet solgt til den amerikanske industrikoncern CTB, der er et datterselskab i Berkshire Hataway, det gigantiske konglomerat, som Warren Buffett står i spidsen for.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. Cabinplant har oplevet en eksplosiv vækst over de senere år og beskæftiger i dag 210 medarbejdere på fabrikken i Haarby foruden i omegnen af 60 ansatte, der arbejder på en fabrik i Polen.

»Cabinplant er inde i forrygende udvikling. I de senere år har vi styrket vores tilstedeværelse globalt og skabt nye stærke markedspositioner i specifikke dele af fødevareindustrien,« siger Cabinplants CEO, Ralf Astrup, i en pressemeddelelse.

»I tråd med den strategi, vi har haft på plads de sidste mange år, er vi nu parat til yderligere vækst, og det kræver kapital. Vi er derfor glade for at kunne offentliggøre, at vi har fundet den ideelle partner i CTB, som vi opfatter som det bedste match for Cabinplant,« tilføjer han.

Cabinplant har specialiseret sig i at fremstille specialdesignede maskiner til fødevareindustrien - eksempelvis har man udviklet en maskine, der kan skære sardiner op, suge indvoldene ud og pakke dem i små firkantede dåser.

»Det her opkøb giver CTB mulighed for at kunne tilbyde kunderne et bredere program af produkter til fjerkræproduktion, ligesom det giver mulighed for, at vi får adgang til nye markeder med udstyr til produktion indenfor fisk og grøntsager,« siger CTBs bestyrelsesformand og CEO, Victor A. Mancinelli i pressemeddelsen.

Det oplyses ikke, hvad CTB har betalt for majoriteten i den fynske virksomhed, der omsatte for 287 millioner sidste år og endte med et resultat på 17 millioner kroner.

Ralf Astrup har sammen med finansdirektør Jan Helskov Hansen ejet fabrikket, siden man overtog ved et generationskifte tilbage i 2005. I et interview med fyens.dk, fastslår Ralf Astrup, at han forventer at holde fabrikken i Haarby.

»Vi bliver liggende i Haarby med de medarbejdere, vi allerede har. Vores værdi ligger i hovederne på vores medarbejdere, så vi skal ikke flytte nogen steder,« siger Ralf Astrup til fyens.dk.