Fynsk saftpresser nærmer sig milliardsalg

Den fynske juicefabrikant Rynkeby har slået sin egen rekord i omsætning i 2013 efter tilbageslag året inden. Aben »Rynke« har fået comeback.

Aben Rynke danser i ny reklamefilm. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rynkeby Foods har vendt skude efter et hårdt 2012 og kom ud af 2013 med en rekordhøj omsætning og en fremgang på 75 pct. i resultatet. Den fynske fabrikant af juice og andre frugtbaserede drikke øgede sin omsætning med godt 31 mio. kroner til 917,3 mio. kroner, og det er det højeste omsætningstal i virksomhedens 80 år.

Nettoresultatet blev 32,5 mio. kroner, og direktøren er tilfreds.

»Vi har foretaget en række investeringer i både driftskapaciteten og nye markeder de sidste to år, som har haft en klar og positiv afsmitning på årets resultat. Vi har både styrket vores synlighed og sortiment, ligesom vi har forbedret forholdet mellem vores omkostninger og indtjening. Tilsammen har det bidraget til at vende den tilbagegang, vi oplevede i 2012, hurtigere end forventet,« skriver adm. direktør Jørgen Dirksen i en regnskabsmeddelelse.

Han er specielt tilfreds i lyset af, at markedet for juice og frugtdrikke har været generelt faldende i kølvandet på finanskrisen og en markant stigning i råvarepriserne, som er slået igennem på forbrugerpriserne.

Rynkeby har især oplevet fremgang på det finske marked, hvor Rynkeby i januar 2013 overtog distributionen af juicemærket Tropicana.

Fremadrettet forventer Rynkeby at fortsætte ekspansionen på det nordiske marked - blandt andet gennem et »comeback« til Rynkebys gamle maskot, Rynke, som har lært nogle nye dansetrin siden sidst.

»Målet er tocifrede vækstrater på juice til de nordiske forbrugere senest i 2015 og at sikre positionen som Nordens førende producent af juice og andre frugtbaserede drikke,« skriver virksomheden i meddelelsen.

Læs også: Kom helt i dybden med markedet for drikkevarer - se analyser her