Fynsk robotkaptajn forlader skuden og fyrer chef

Topchefen i den fynske teknologivirksomhed Universal Robots, Enrico Krog Iversen, forlader virksomheden til sommer efter at have ført den frem til et milliardsalg i maj 2015. På vej ud af døren fyrer Enrico Krog Iversen virksomhedens udviklingsdirektør.

Universal Robots og direktør Enrico Krog Iversen (th) havde fint besøg i Odense i sommeren 2014, da Regentparret, Dronning Margrethe og Prins Henrik, lagde vejen forbi den fynske teknologivirksomhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Den fynske rigmand og topchef i teknologivirksomheden Universal Robots, Enrico Krog Iversen, har meddelt, at han forlader sin post til sommer. På vej ud af døren fyrer Enrico Krog Iversen virksomhedens udviklingsdirektør, Michael Bo Larsen. Det skriver Dagbladet Børsen.

Om sin egen beslutning om at forlade Universal Robots siger Enrico Krog Iversen, at det handler om, at »man engang i mellem skal ryste posen«. Om fyringen af virksomhedens udviklingsdirektør, Michael Bo Larsen forklarer, robot-topchefen, at den bunder i uenigheder.

»Det er så rigtigt, at Michael Bo Larsen også vil forlade selskabet. De to ting – min og hans afgang – er uafhængige af hinanden. Der er brug for at sætte et nyt hold, og der var uenighed om vejen frem,« siger Enrico Krog Iversen til Dagbladet Børsen.

Michael Bo Larsen har været ansat i Universal Robots siden efteråret 2014.

Universal Robots blev grundlagt i en kælder under Teknikum i Odense i 2005 og har siden gennemgået en rivende udvikling. Farten i virksomheden fik for alvor fat, da Vækstfonden trådte ind som aktionær i 2008. Samme år tiltrådte Enrico Krog Iversen som topchef og investerede selv et millionbeløb i virksomheden.

I maj 2015 blev Universal Robots solgt til amerikanske Teradyne for 1,9 mia. kr.