Fynsk rederi vil på fondsbørsen

Det fynske rederi Erria forventes at indtræde på fondsbørsen i slutningen af 2007. Nogle af Fyns tungeste erhvervsfolk og en tidligere A.P. Møller-Mærsk reder står bag det Ærø-baserede rederi.

De danske aktionærer får endnu et rederi at sætte deres penge i til efteråret. Ifølge Børsen vil det fynske rederi Erria med hjælp fra Danske Bank forsøge at sælge aktier på fondsbørsen i København. Netop rederiaktier har gennem de seneste par år oplevet en nærmest eksplosiv vækst på grund af en voldsomt stigende verdenshandel og generel vækst i den globale økonomi.

Rederiet Erria har nogle af Fyns tungeste erhvervsfolk bag sig. C.C. Nielsen, ejer af fynske Micro Matic, Karsten Vagner, tidligere koncernchef for verdens største togfabrik Adtranz, samt ejendomsmatadoren Karsten Bill Rasmussen er storaktionærer i rederiet med 28 procent. Derudover har rederiet også andre prominente investorer i sine skibe. Tidligere reder i A.P. Møller-Mærsk, Bjarne Hansen, og eksbokser Hans Henrik Palm er nogle af de prominente investorer.

Rederiets hovedaktivitet var indtil 2005 udelukkende feedersejlads mellem små og store havne i primært Afrika og Centralamerika. Men i 2005 købte selskabet 10 kemikalietankskibe af det danske selskab BR Marine og kom dermed ind på endnu et lukrativt marked.

Erria, som netop er ved at flytte hovedsædet til København, havde i 2006 en omsætning på 82 millioner kroner og et overskud på 11 millioner. Dermed er der et godt stykke vej op til nogle af rederisværvægterne som D/S Norden, D/S Torm, J. Lauritzen og ikke mindst A.P. Møller-Mærsk, der alle omsætter for flere milliarder kroner årligt.

Det fynske rederi forventer dog også vækst i omsætning på omkring 20 procent årligt, hvilket blandt andet skal ske gennem nye skibe eller opkøb af andre rederier, skriver Børsen.