Fynsk økomælk får sin helt egen mejeriserie

Efter nytår kan du købe økologisk mælk, som udelukkende kommer fra fynske køer.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Fyn er der fem landmænd, der producerer økologisk mælk. Efter årsskiftet skal fire af dem ikke længere levere mælk til Arla, men derimod til Naturmælk. Mælken skal bruges til en ny serie mejeriprodukter fra Løgismose. Det skriver DR Fyn.

- Indtil nu er al fynsk mælk røget i én stor tank, så man kan ikke se, at man drikker fynsk mælk. Det vil vi ændre nu, siger Steen Aalund Olsen, Direktør i Løgismose-Meyer til DR Fyn.

En af de økologiske, fynske mælkebønder er Arne Jørgensen, der har gården Verningelund. Han har valgt den økologiske vej, fordi han gerne vil være fortælle historien om fynsk økomælk.

- Vi er kun få økologiske mælkebønder på Fyn, så den mælk man kan købe, vil komme fra en af os. Det betyder meget at komme tættere på forbrugerne, siger han til DR Fyn.

Skiftet til Naturmælk betyder også, at der skal plantes urter i køernes græs for at give smag og mineraler i mælken. Arne Jørgensen skal fremover heller ikke aflive de tyrekalve, der bliver født på Verningelund.

De nye Løgismose mejeriprodukter kan du kende på kartonen. Der er nemlig billeder af de fire landmænd og deres køer på mælkekartonen. Serien kommer til at hedde "Smagen af Frihed".