Fynsk milliardær spinder guld på OW Bunker-kollaps

Torben Østergaard-Nielsen, der ejer shipping-virksomheden USTC med base i Middelfart, har torsdag landet et rekordoverskud på knap en halv milliard kroner. Kollapset i OW Bunker har skæppet godt i kassen for den »hemmelige« fynske rigmand.

Den fynske forretningsmand og milliardær Torben Østergaard-Nielsen har investeret et ukendt beløb i en redningsplan for den kriseramte restaurantkæde Jensens Bøfhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Kollapset i OW Bunker har ikke været den rene elendighed for alle. Både pensionsselskaber og private investorer tabte milliarder, da den hæderkronede, nordjyske virksomhed sidste år gik konkurs med et brag, men på Fyn har rigmanden Torben Østergaard-Nielsen og hans shipping-gruppe USTC faktisk fået ekstra medvind efter OW-Bunker-sammenbruddet.

Torben Østergaard-Nielsen vurderer i sit netop offentliggjorde regnskab, at en fokuseret strategi, OW Bunkers konkurs og en vundet retssag til 80 mio. kr. er de tre primære årsager til, at hans selskab USTC kunne lande et overskud på hele 471 mio. kr. i det netop afsluttede regnskabsår. Det fynske shipping-konglomerat har nu en egenkapital på næsten 3 mia. kr.

I Torben Østergaard-Nielsens shipping-gruppe er det særligt brændstofvirksomheden Bunker Holding, der trækker det tunge læs med et overskud på 411 mio. kr. Kort efter konkursen i OW Bunker gik den fynske rigmand på hugst hos sin gamle konkurrent og åbnede efterfølgende et nyt datterselskab i Aalborg.

Og i regnskabet lægger selskabet ikke skjul på, at den manøvre har givet bonus.

»Og selv om konkurrenten OW Bunkers’ konkurs gav hele branchen skrammer, betød det også nye muligheder i markedet, samtidig med, at man kunne overtage mange dygtige medarbejdere,« skriver Bunker Holding i sin årsrapport.

Selskabet vurderer desuden, at det står i en situation, hvor »man kan spille en væsentlig rolle i den konsolidering af branchen, som OW Bunkers' konkurs har skubbet yderligere til.«

Torben Østergaard-Nielsen er eneejer af shipping-gruppen USTC og var ifølge den seneste opgørelse fra Forbes god for omkring 6,2 mia. kr.