Fynsk milliardær sætter L'easy til salg

Først ville han lægge Inspiration sammen med den konkurrende issenkramkæde Imerco. Nu vil den fynske rigmand Niels Thorborg sælge sit livsværk, L'easy.

Foto: Mads Nissen.
Læs mere
Fold sammen

Niels Thorborg lægger nu an til at sælge ud af livsværket L'easy.

Det oplyser bestyrelsesformand i 3C Groups, Jørn Tholstrup Rohde, i en pressemeddelelse. Det er Nordeas corporate finance-afdeling, som skal stå for at finde en køber til den folkekendte udlejningsvirksomhed.

»Den stigende opmærksomhed for 3C Retail har betydet, at vi gerne vil have en grundig vurdering af markedet, og derfor har det været naturligt at bede vores mangeårige samarbejdspartner Nordea om at afdække interessen for et helt eller delvist salg af 3C Retail. Det er endnu for tidligt at sige, hvad denne proces fører til,« siger Jørn Tholstrup Rohde.

L'easy, som har eksisteret siden 1985 - de første syv år under navnet VaskRent - ekspenderede de næste 20 år til både Sverige, Norge og Holland.

Niels Thorborgs L'easy-eventyr var den første virksomhed, som skulle blive den dengang 21-årige iværksætters afsæt til en lange række af etableringer, investeringer og opkøb.

Denne rækkke af virksomheder og selvkaber placerede i 2016 den fynske forretningmand på 9. pladsen over Danmarks rigeste personer ifølge Berlingske Business' seneste opgørelse.

53-årige Niels Thorborg er i dag god for 8,7 mia. kr.