Fynsk messe er vognmænds mødested

Skybrud og meget høj luftfugtighed gjorde starten på transportmessen »Vestfyn Trækker« til en udfordring.

»Vestfyn Trækker« er et særdeles populært mødested for lastbilbranchen. I weekenden var der med 8.663 besøgende tale om ny besøgsrekord for den fynske messe, der lukkede for denne gang søndag aften. ?Foto: Carsten Teiner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vejrguderne drev gæk med udstillere og messeledelse, da et voldsomt uvejr fra de tidlige morgentimer og frem til åbningen fredag morgen kl. 10 drev hen over det vestfynske område.

Mange af de lastbiler, der skulle udstilles, kørte ganske enkelt fast, og opbygger Per Lavmand måtte stille en af sine biler helt på tværs på sin stand.

»Vi måtte opgive at flytte bilen, så den står hvor den står. Heldigt, at vi har stand nummer ét inden for indkørslen. Jeg har set flere køretøjer, der skulle have hjælp – der sad mudder op i fælgene,« fortæller Per Lavmand.

Årets Varebil 2014 skulle offentliggøres af folketingsmand Lars Christian Lilleholt (V) kort efter åbningen, som dog måtte udsættes en halv time, fordi de fem finaledeltagere ikke kunne komme ind på pladsen på grund af mudder – det blev først løst, da der blev fyldt træflis i mudderet.

Men humøret kom tilbage sammen med solen, der tittede frem, inden de første besøgende mødte op på pladsen i Ejby.

Og der var en masse at se på – foruden Årets Varebil i Danmark 2014 – Fiat Ducato – også de nyeste Euro 6-lastbiler. Iveco Odense vist EuroCargo, der ikke kun har en ny drivline, men også nye detaljer i kabinen, Volvos nye FM-X anlægsbil er på plads hos Brdr. Vestergaard, den nye XF og CF-serie fra DAF kan ses hos ESA Trucks og Lastas, MAN Odense og Scania Biler har deres nye Euro 6-biler parat – og Mercedes-forhandler P. Christensen viste hele paletten af nyheder fra eksport- til distributionsbiler.

Masser af nyheder

Store opbyggere som HMF, SAWO, VBG, Palfinger, Fassi, HMK, Zepro og Meldgaard Hydraulik viste masser af nyheder – SAWO bl.a. en ny 24 tons Hiab kroghejs og Fassi deres kæmpe 195 ton/meter kran, som når 50 meter ud. Bevola har igen i år en verdenspremiere – Bevonac, Bevola Nordic Axel Concept, der er en aksel, hvor bremserne er over akslen, så den ikke ødelægges i skove og i uvejsomt terræn. Luftaffjedringen med luftbælge klarer både 50 minusgrader og 50 plusgrader, så der er masser af nordiske kunder til denne niceproduktion, som produktchef Stefan Nilsson fortalte. Bevola har kontorer i svenske Växjö og Ringsted.

Lidt til de store drenge var der også – den kendte lastbillakerer Ray Hill var på messen for at bodypainte to unge damer, så de lignede Henrik Guldagers seneste FH-lastbil.

De 123 udstillere, der var på plads på messen, repræsenterende 150 virksomheder, og som folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt sagde ved åbningen, er transport væsentlig for samfundet. Han kæmper blandt andet for rimelige cabotageregler, så danske vognmænd ikke skal konkurrere på ulige vilkår.

Messen var arrangeret af VBG og især af firmaets direktør Per Mikkelsen. Han havde dog en bøn til opbyggerne: Stift en brancheforening, så vi kan løfte i flok. Georg Sørensen fra Messecenter Herning var også med, for »Vestfyn Trækker« og Messecenter Herning har valgt at samarbejde, så Vestfyn holdes i lige år og MCH holdes i ulige år.