Fynsk chok: 300 job flyttes til Italien

Ejerne af Wittenborg i Odense flytter produktionen til Italien. Dermed mister Fyn yderligere 300 arbejdspladser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejerne af Wittenborg i Odense, N&W Global Vending, offentliggjorde tirsdag, at firmaet flytter produktionen af Wittenborg-automater til virksomhedens produktionsfaciliteter i Valbrembo i Italien. Dermed forsvinder omkring 300 arbejdspladser på det i forvejen hårdt plagede Fyn.
 
Fyens Stifstidende fortæller, at det er firmaets mål at styrke Wittenborgs position på markedet, reducere omkostninger og tilpasse produktionen til fremtidens udvikling.

- Desværre har den internationale finanskrise også påvirket N&W, og virksomheden er nødt til at handle herefter. Produktionen af Wittenborg-automater er planlagt at skulle flytte til vores italienske faciliteter, hvor Wittenborgs udviklingsafdeling allerede er placeret, siger Wittenborgs fabrikschef, Henrik Schmidt, til Fyens Stiftstidende

- Vi har i dag informeret vores medarbejdere om, at planerne om en flytning vil betyde afskedigelser. Jeg beklager dybt de konsekvenser, det har for medarbejderne og deres familier. Vi har ikke travlt, og vil gøre hvad vi kan for at hjælpe folk videre. Vi vil inddrage fagforeningerne for at finde de bedste løsninger for vore medarbejdere. Vi vil i samarbejde med interne og eksterne konsulenter og hjælpe så mange som muligt med at få et nyt job. siger Henrik Schmidt til den fynske avis.