Fynsk bunkerselskab lever godt af OW-problemer

Efter at oliegiganten OW Bunker er gået i betalingsstandsning, er telefonerne hos konkurrenten Bunker Holding i Middelfart blevet rødglødende.

Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange rederier står med et akut problem, og selv om Bunker Holding ikke ønsker at være "ligrøvere", vil selskabet træde til, hvis der er kunder, der har brug for hjælp.

Det skriver Børsen.

OW Bunker solgte i 2013 knap 30 mio. tønder olie og omsatte for 100 mia. kr. Den enorme volumen ser konkurrenterne nu sit snit til at få fingrene i. I fynske Bunker Holding er man dog særligt fokuseret på at vurdere potentielle kunders bånd til OW Bunker, der kan svække kreditværdigheden.

- Vi ønsker ikke at være ligrøvere, men hvis der er erhvervskunder, der har brug for hjælp, vil vi meget gerne hjælpe i det omfang, at rederierne er kreditværdige, siger Keld R. Demant, administrerende direktør i Bunker Holding, til avisen.

- Fra midt på dagen fik vi forespørgsler, og i dag (torsdag, red) kan vi se stigende aktivitet. Vi har sagt til hele organisationen, at nu skal vi optræde roligt og fornuftigt og lave den samme kreditvurdering, som vi plejer, siger topchefen til Børsen.

Mens OW Bunker traditionelt set har haft store lagerbeholdninger, køber Bunker Holding ikke olien, før den er solgt videre. Det gør den fynske konkurrent mindre sårbar over for volatile oliepriser. Og nu ser det ud til, at netop det store udsving i oliepriserne i et uheldigt mix med svindel i selskabets Singapore-afdeling har tvunget verdens største leverandør af skibsbrændstof i knæ.

/ritzau/FINANS