Fynsk bunker-kæmpe overtager amerikansk oliebroker

Den succesfulde olieleverandør fra Middelfart, Bunker Holding, har overtaget den amerikanske oliebroker LQM Petroleum Services.

Foto: Claus Fisker. Bunker Holding er en del af fynske United Shipping & Trading Company, som har ejeren Torben Østergaard-Nielsen som koncenchef
Læs mere
Fold sammen

Den fynske Bunker Holding koncern, der er en af verdens førende inden for køb, salg og forsyning af bunkers til den internationale skibsfart, har mandag overtaget LQM Petroleum Services Inc. (LQM), oplyser Bunker Holding.

LQM er en af de største brokervirksomheder på det globale marked for bunkers. Selskabet håndterer årligt  ca. 10 mio. tons bunkerolie til omkring 250 kunder verden over, har en stærk tilstedeværelse i USA med kontorer i New Jersey, Connecticut og Texas samt kontorer i London, Paris og Singapore.

»Opkøbet af LQM er et naturligt skridt i Bunker Holdings vækststrategi, og det forener to familieejede virksomheder med ens værdier og et godt, mangeårigt samarbejde,« skriver Bunker Holdings CEO, Keld R. Demant i en pressemeddelelse og fortsætter:

»LQM er et glimrende match. Virksomheden diversificerer Bunker Holdings forretningsområder ud over trading ved at tilbyde de kunder, der har behov for det, en ren brokerløsning, og den styrker ligeledes vores tilstedeværelse på det amerikanske marked for blue-chip-kunder med høj volumen«.

Efter overtagelsen forbliver LQM en ren brokervirksomhed i en separat division i Bunker Holding gruppen.

Marisa Femenia, der er datter af LQMs stiftere Gerry og Barbara Van Geyzel, er udnævnt til CEO for LQM, efter at hun de seneste fem år har været virksomhedens vicedirektør for Sales and Corporate Development samt bunker broker.

»I Bunker Holding har vi fået en partner med evnen til at skabe en stærk platform for udvidelsen af LQMs brokeraktiviteter i Europa og Asien,« skriver Marisa Femenia i meddelelsen.

LQMs stifter Gerry Van Geyzel er udnævnt til formand for LQMs bestyrelse.

Bunker Holding, der var stor konkurrent til det nu krakked OW Bunker, er etableret i 1981 og arbejder globalt med 54 kontorer i 27 lande. Bunker Holding har hovedkontor i Middelfart og har mere end 600 ansatte og en omsætning på 51 milliarder kr. og fik et overskud før skat på DKK 551 millioner i 2014/15.