Fynsk biogasselskab solgt i milliardhandel

Det fynske Nature Energy er blevet solgt i en handel til en værdi af 1,1 mia. kr. De nye købere, der blandt andre tæller britiske Pioneer Point Partners, gør klar til at investere i yderligere biogasanlæg.

Fynske Nature Energy er netop blevet solgt i en handel til 1,1 mia. kr. Selskabet har de seneste år slået sig op på at producere grøn biogas til gasnettet. PR-foto: Nature Energy
Læs mere
Fold sammen

Det fynske naturgasselskab Nature Energy er blevet solgt til et konsortium, der blandt andre tæller britiske Pioneer Point Partners, i en handel til en værdi af 1,1 mia. kr. Sælgerne er otte fynske kommuner. Det statslige Energinet.dk har ved samme lejlighed købt gasrørerene i selskabet, og dermed bliver gasselskabets infrastruktur på offentlige hænder.

»Det er unikt, at de otte fynske kommuner er lykkedes med at skabe den situation, vi i dag står i. For ti år siden var Nature Energy et selskab med røde tal på bundlinjen og en mørk fremtid, men de fynske kommuner så lyset i den grønne omstilling. Nu overleverer vi depechen til et nyt ejerskab, som er klar til at investere i næste kapitel af Nature Energys vækststrategi,« siger Jens Otto Dalhøj, bestyrelsesformand i Nature Energy.

Nature Energy har de seneste år slået sig op på at opføre biogasanlæg, som sender grøn gas ind i gasnettet. Nature Energy producerer den grønne gas ved at bruge husdyrgødning, madaffald og andre affaldsprodukter. Planen er at opføre yderligere ti biogasværker, og denne udbygningsplan har de nye ejere tænkt sig at følge.

»Vi vurderer hvert år mere end 200 investeringsmuligheder inden for grøn energi på tværs af Europa, og når vi ser på Nature Energy, så ser vi en virksomhed, der ud fra Odense kan udvikle sig til at blive et nyt Vestas inden for produktionen af grøn gas til gasnettet. Samtidig er det tydeligt, at Nature Energy har skabt et stærkt koncept, som over tid kan få omkostningerne til at producere den grønne gas til at falde,« siger Sam Abboud, partner i Pioneer Point Partners i en pressemeddelelse.

En analyse, som analysehuset Damvad Analytics har lavet for Nature Energy viser, at de ti nye biogasanlæg kan skabe 2.300 jobs i anlægsfasen samt 1.300 blivende jobs.

Salget af Nature Energy er det seneste skridt i den gevaldige omvæltning, som gasselskaberne i Danmark har været igennem de senere år. Først besluttede Ørsted (det daværende DONG Energy) at sælge alle sine gasrør til det statslige Energinet.dk, og sidenhen har både HMN Naturgas og Nature Energy annonceret, at man ligeledes sælger sine rør til Energinet.dk. HMN naturgas har desuden solgt sin kommercielle forretning til en række energi- og forsyningsselskaber, og dermed har stort set hele gasdanmark skiftet hænder på to små to år.

Opdateres...