Fynsk ægtepar får kæmpeordre på maskingeværtårne for trecifret millionbeløb

En lille fynsk virksomhed med to ansatte har vundet en kæmpeordre fra Forsvaret. Nu skal de levere tårne til maskingeværer til forsvarets mandskabsvogne og lastbiler.

Mikael Kildevæld og hustruen Jeanette Kildevæld foran en mandskabsvogn med ét af de maskingeværtårne, de skal levere til Forsvaret.
Læs mere
Fold sammen

Mikael Kildevæld og Jeanette Kildevæld stiftede for ti år siden Sima Innovation, der har hovedsæde i Aarslev sydøst fra Odense og lever af at samle tårne til maskingeværer.

Nu har den lille, fynske virksomhed for alvor skudt sig vej ind på markedet, efter at den forleden vandt en kæmpeordre fra Forsvaret foran internationale militærmastodonter.

Over de næste syv år skal den danske virksomhed levere maskingeværtårne til forsvarets nye mandskabsvogne og lastbiler for den nette sum af 145 millioner kroner:

»Det er en fantastisk følelse og en kæmpe forløsning at vinde EU-udbuddet - vi er simpelthen så stolte,« siger ejeren af Sima Innovation, Mikael Kildevæld, i en pressemeddelelse om den enorme ordre.

Virksomheden konstruerer og samler selv maskingeværtårnene til de militære mandskabsvogne og lastbiler i Aarslev, og de enkelte dele bliver fremstillet af underleverandører, som stort set alle er fra Fyn.

I øjeblikket har Sima Innovation kun en enkelt ansat udover Mikael Kildevæld, men ægteparret forventer, at kontrakten med Forsvaret vil løfte virksomheden til nye højder:

»Med den nye kæmpeordre og den anerkendelse, den er udtryk for, får vi ikke bare nye forretningsmæssige muligheder. Vi skal ansætte to til tre nye medarbejdere, og ordren kommer bestemt også til at skabe nye arbejdspladser hos vores underleverandører«, vurderer Mikael Kildevæld.

Kontrakten med Forsvaret er en rammeaftale, der løber over syv år.

Udover Forsvaret tæller den lille virksomheds kunder i dag blandt andet også de franske specialstyrker og Kuwaits National Guard.

Det startede med hjulrensere

Mikael Kildevæld er uddannet mekaniker og stiftede Sima Innovation sammen med hustruen Jeanette Kildevæld for 10 år siden.

I starten producerede Mikael Kildevæld hjulrensere til kørestole, men en karriere som konsulent for en virksomhed, der lavede skudsikre plader til forsvarsindustrien, fik ham til at specialisere sig i at lave de forskellige dele til maskingeværtårne.

Hustruen Jeanette Kildevæld er uddannet coach og har ikke selv en stilling i Sima Innovation.

Men hun har været med hele vejen, lyder det fra Mikael Kildevæld:

»Jeanette er en stor del af firmaet. Hun er med i alle større beslutninger, og vi lægger strategien for virksomheden sammen hjemme i privaten«, siger han.

Sima Innovation er opkaldt efter parrets børn, Sille og Maria.