Fyldte fly til Grækenland, men til lavere priser

Hos Danmarks to største charterrejsearrangører, Spies og Star Tour, har man måtte sætte priserne ned for at dulme danskernes nervøsitet for at rejse til Grækenland oven på alt det de hører i medierne om landets situation.

Foto: Torben Christensen

Det skriver branchesitet Check-in.

»Vi har kunnet mærke, at de seneste ugers spekulationer begynder at få folk til kigge mere på andre feriemål som for eksempel Tyrkiet og Mallorca. Derfor har vi været nødt til at sætte priserne på de græske rejser et godt stykke ned. Og på dette lavere niveau får vi fyldt flyene op til alle vores fem græske destinationer Kreta, Rhodos, Kos, Samos og Korfu«, forklarer pressechef Nikolai Johnsen fra Star Tour.

»Vi har sat priserne ned for at få solgt de sidste sæder. Og det er lykkedes«, understreger direktør Jan Vendelbo fra Spies.

Han understreger, at alt virker på de græske feriedestinationer. Loftet over hvor meget der kan hæves i automaterne gælder kun for grækere, og mange hæveautomater på feriemålene drives af et amerikansk firma.

Så hvor politisk uro normalt får folk til at gå i en stor bue udenom et land og afbestille allerede købte rejser til landet, så har den økonomiske uro i Grækenland og de ekstra billige rejser til landet den stik modsatte effekt på danskerne.

Jan Vendelbo peger dog på, at den græske turbulens ikke er holdbar i længden og der skal en afklaring til, når programmet for næste sommer skal lægges.