Fyens Stiftstidende: Hårde tider forude

Trods fremgang på både top bundlinje er de hårde tider også på vej til Fyn. Det forudser bestyrelsesformand for Fyens Stiftstidende, Jørn Henrik Petersen.

Faldende læsertal og en svag start på annoncemarkedet i årets første måneder sætter sit præg på fremtidsudsigterne. Det skriver avisen selv.

Fyens Stiftstidende oplyser, at omsætningen i 2007 steg med 40 mio. kr. til 598 mio. kr., mens overskuddet før skat landede på 47,3 mio. kr. – en million bedre end sidst år. Annonceomsætningen steg med 7 pct. og samarbejdet med Fyns Amts Avis i selskabet Fynske Medier kastede mere af sig end ventet.

Til gengæld er resultaterne i hverken Fyens Distribution, Tryksagsomdelingen Fyn eller Svendborg Tryk tilfredsstillende. Stiftstidendes udgifter til distribution er steget med 10 procent i 2007.

Ligesom den øvrige avisbranche mærker Fyens Stiftstidende presset på annoncemarkedet i årets første måneder, hvor især markedet for job- og boligannoncer er vigende.

Samtidig er det læsertal som annoncepriserne måles i faldet med 5 pct. På den positive side tæller det, at også Fyens Stiftstidende oplever vækst på internettet. Avisen oplyser ikke sine forventninger til 2008.