Fusion skaber største danske privathospital

To af Danmarks største privathospitaler slår sig sammen og bliver til ét. Det nye hospital skal klare 5.000 operationer årligt.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. En MR-scanner hos Astra Billeddiagnostik på Københavns Privathospital i Lyngby.
Læs mere
Fold sammen

Danske CFR Hospitaler har opkøbt Københavns Privathospital, og ved sammenlægningen af de to bliver der skabt Danmarks største, danskejede privathospital.

»Vi ser meget frem til sammenlægningen med Københavns Privathospital. Vi samler den høje faglige ekspertise, som begge steder i dag besidder, til stor gavn for både kvalitet og patientsikkerhed. Begge Hospitaler beskæftiger sig i dag med stort set samme specialer, og der er derfor et stort fagligt og økonomisk rationale i at slå os sammen,« siger overlæge Thomas Kiær, administrerende direktør for CFR Hospitaler.

Privathospitalskoncernen Aleris-Hamlet har endnu større operationskapacitet, men det firma er ejet af et svensk/norsk holdingselskab.

De to hospitaler CFR Hospitaler og Københavns Privathospital vil beholde tre afdelinger i Hellerup, Lyngby og Odense, og det nye navn bliver CFR Hospitaler.

De slår sig sammen for at kunne øge volumen og for bedre at kunne leve op til de krav, som myndighederne stiller til et professionelt drevet hospital.

»Vi oplever, at både Sundhedsstyrelsen, regionerne og forsikringsselskabet stiller højere og højere krav til volumen, afrapportering og kvalitetsmåling, og som en samlet enhed føler vi os rustet til at møde disse krav og levere den kvalitet og service, som kræves,« siger Morten Falck Larsen, der er direktør for Københavns Privathospital.

CFR Hospitaler startede i 2004 som Center for Rygkirurgi A/S, og Københavns Privathospital blev stiftet i 2007. Nu skal de to hospitaler fortsætte under samme fane på et af de største privathospitaler i Danmark.