Fusion mellem briter og franskmænd falder til jorden

Forhandlingerne om en fusion mellem det britiske softwareselskab Aveva og den franske industrikoncern Schneider Electric er brudt sammen efter blot to dage. Det er anden gang forhandlinger mellem de to selskaber smuldrer.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker, blot få dage efter at franskmændene ellers bekræftede, at de for anden gang har afgivet et tilbud til Aveva om overtagelse af majoriteten af industrikoncernens aktier.

Det nye forhandlingssammenbrud kommer, efter at de to selskaber ellers havde genoptaget forhandlinger om en sammensmeltning, der fulgte efter at en tidligere indgået aftale kollapsede i december.

Dengang blev forhandlingerne droppet, idet virksomhederne forudså "betydelige integrationsudfordringer", som ville resultere i "betragtelige ekstraomkostninger og risici".

Det fik på daværende tidspunkt det britiske softwareselskabs aktie til at styrtdykke på børsen i London.

Aveva har beskrevet de nye forhandlinger som indledende og baseret på det forslag, der lå på bordet for seks måneder siden.

Det britiske softwareselskab meddeler, at det har søgt om, at det igen bliver muligt at handle aktierne i selskabet, efter at de blev suspenderet mandag. Fusionen ville have være anset for at være en omvendt overtagelse ifølge de britiske noteringsregler, hvorfor al handel med Aveva-aktier blev indstillet med øjeblikkelig virkning i starten af ugen.