Fusion danner stort nordamerikansk energiinfrastrukturselskab

Canadiske Enbridge, som for nylig købte ejerandele fra Dong Energy i tre franske havvindmølleprojekter, har besluttet at gå sammen med amerikanske Spectra Energy og dermed skabe et energiinfrastrukturselskab med en værdi på 165 mia. canadiske dollar.

Canadiske Enbridge, som for nylig købte ejerandele fra Dong Energy i tre franske havvindmølleprojekter, har besluttet at gå sammen med amerikanske Spectra Energy og dermed skabe et energiinfrastrukturselskab med en værdi på 165 mia. canadiske dollar. Arkivfoto: Dong's nye off shore vindmølle park i Borkum Riffgrund . Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fusionen sker ved, at aktionærerne i Spectra Energy modtager 0,984 aktier i det kombinerede selskab for hver aktie, de har i Spectra Energy i forvejen.

Baseret på lukkekursen for Enbridges aktie 2. september svarer det til en betaling på 40,33 dollar per Spectra-aktie - eller en præmie på omkring 11,5 pct. i forhold til det, som Spectra-aktien endte i fredags.

Det ventes på baggrund af bytteforholdet, at aktionærerne i Enbridge kommer til at eje omkring 57 pct. af det kombinerede selskab, mens Spectra Energys aktionærer dermed får hvad der svarer til de resterende 43 pct.