Fup, svindel og kæmpe underskud ryster Trendsales

Den populære, danske netportal for handel med modetøj og -accessories, Trendsales, har leveret et katastroferegnskab. Ekspert er bekymret.

På Trendsales kan brugerne sælge og købe brugt tøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Av! Den populære netportal Trendsales leverer pinefuld læsning i form af et årsregnskab, der er usædvanligt grumt.

Manglende betaling af moms, manglende betaling af selskabsskat og lønninger er blot et par punkter fra skrækregnskabet fra Trendsales, der er kommet i dag.

»Selskabet har ikke overholdt reglerne for korrekt bogføring,« fremgår det af det dugfriske regnskab fra selskabet bag den populære tøjportal.

Læg dertil, at den administrerende direktør, som tidligere omtalt, i foråret blev bortvist og politianmeldt, fordi han angiveligt har fusket med finansielle licenser til at føre forretning i udlandet.

»I maj 2016 blev den daværende CEO bortvist og anmeldt til politiet. Som resultat af det har firmaet undergået processer, der skal genskabe finansielle optegnelser tilbage til 2012,« står der i regnskabet.

Politiefterforskningen af den tidligere CEO pågår stadig.

Alt dette har naturligvis haft stor indflydelse på regnskabet, og selskabet ender med et tab på 13,5 millioner kroner i 2015. Det er omkring dobbelt så meget som året før, hvor selskabet endte med et underskud på 6,6 millioner kroner.

Endvidere har yderligere tab i 2016 medført, at selskabets egenkapital er forsvundet. Og ledelsen har fået ejerens, der er den schweiziske mediekoncern Tamedia, bekræftelse på foreløbige finansiel støtte frem til årsskiftet. Trendsale kan dermed fortsætte med at drive forretning, frem til der er fundet en løsning på det alvorlige problem med manglende egenkapital.

»En meget usædvanlig påtegning«

Det er ikke hver dag, at et dansk selskab modtager sådanne påtegninger, som Trendsales har fra revisorerne i regnskabet, det fortæller professor i Business Management ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh:

»Det er en meget usædvanlig påtegning. Det er ikke hver dag, at man ser sådan noget herhjemme. Ledelse har ikke endnu overblikket, og det er altså udestående, der kan give bøder,« forklarer Per Nikolaj Bukh.

Ydermere er problemer med, at selskabet har drevet finansiel virksomhed i udlandet uden de rette licenser, og det er ifølge Per Nikolaj Bukh temmeligt ulovligt.

»Konklusionen er, at pengene er tabt. Der er ikke mere egenkapital,« uddyber han.

Fremtiden ser altså noget mørk ud for selskabet, for da det kører med underskud, kræver det, at der bliver tilført risikovillig kapital udefra.

»Jeg spekulerer på, om det overhovedet er noget værd, om det kan være salgbart i en eller anden konstellation. Jeg har svært ved at se, at de kan overleve,« siger Per Nikolaj Bukh.