Fuld fart på Danfoss i første halvår

Der er igen kommet skub i det europæiske og kinesiske marked hos industrigiganten Danfoss på Als. Danfoss omsætning voksede med fire pct. i lokal valuta, mens driftsindtjeningen voksede 18 pct.

Niels B. Christiansen, adm. direktør i Danfoss Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er igen kommet fut i det europæiske og kinesiske marked hos industrigiganten Danfoss på Als. Danfoss omsætning voksede med fire pct. i lokal valuta, mens driftsindtjeningen voksede 18 pct. Salgsvæksten i lokalvaluta er dog aftagende i forhold til de seks pct., Danfoss præstede i første halvår 2015.

Den familieejede industrikoncern betegner selv halvårsresultatet som stærkt.

»Danfoss Koncernen følger et godt 1. kvartal op med et endnu bedre 2. kvartal og leverer et stærkt halvårsresultat med en voksende toplinje og markant forbedret indtjening,« hedder det i pressemeddelelsen.

Omsætningen nåede i første halvår 19,4 mia. kr., hvilket dog er en beskeden fremgang på én pct. i danske kroner i forhold til samme periode sidste år. Målt i lokal valuta er der dog tale om en vækst på fire pct.

Væksten i omsætningen sætter til gengæld klare spor i på driftsindtjeningen, som vokser med 18 pct. til 2,2, mia. kr. Til gengæld er antallet af ansatte i Danfoss-koncernen faldet med 258 fuldtidsmedarbejdere i første halvår 2016 sammenlignet med første halvår 2015. Danfoss beskæftiger nu godt 23.500 medarbejdere.

»Vi er meget tilfredse med vores første halvår, hvor væksten i omsætningen trækker indtjeningen op. Vores målrettede vækstinitiativer, investeringer i innovation og det vedholdende fokus på vores konkurrenceevne driver de gode resultater og har trukket vores markedsandel i en positiv retning. Det giver os mulighed for at sætte endnu mere kraft bag vækstinitiativerne og i særdeleshed den digitale transformation, vi har sat i gang,« siger Danfoss topchef Niels B. Christiansen i pressemeddelelsen.

Danfoss forklarer blandt andet fremgangen med, at det går bedre på nogle af selskabets største markeder, herunder Europa og Kina. Her er det efterspørgslen på energieffektivitet og klimavenlige løsnigner, der er med til at drive salget frem.

Danfoss operere inden for fire forretningsegmenter, heriblandt komponenter til køleanlæg og aircondition, forskellige løsninger til varmepumper og fjernvarme, samt mobil hydraulik og elektronisk motorstyring. Inden for alle områder arbejder Danfoss intensivt med at optimere energiforbruget.
Interessen for grøn teknologi har især været positiv for efterspørgslen i segmenterne Danfoss Cooling og Danfoss Heating, som både levere bedre omsætning og indtjening.

»Smarte og effektive energisystemer kommer stadig højere på dagsordenen mange steder i verden, og det har en tydelig positiv effekt på efterspørgslen på innovative løsninger, som vi kan levere,« udtaler Niels B. Christiansen.