Frygter flykatastrofe: Europas 14. største flyselskab tvangslukket

Russiske myndigheder frygter for flysikkerheden og tvangslukker nu Transaero på grund af selskabets økonomiske problemer.

Transaero er Europas 14. største flyselskab målt på antallet af passagerer. Sidste år havde selskabet 13,2 millioner passagerer. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM SHEMETOV
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det russiske flyselskab Transaero er blevet tvangslukket af myndighederne, der var bange for at selskabets økonomiske problemer ville gå ud over sikkerheden om bord. Det skriver branchesitet Check-in.dk.

Flyselskabet gik i betalingsstandsning tidligere på måneden, og arbejdede på en løsning, der skulle redde selskabet. Men de russiske flyvemyndigheder frygtede, at de økonomiske problemer ville få selskabet til at overskride sikkerhedsgrænserne, og annullerede selskabets flyvetilladelse.

Det skete, fordi man blandt andet frygtede, at flyselskabet ville spekulere i ikke at tage mere brændstof om bord end der akkurat var brug for. Det kunne give store problemer, hvis flyene af en eller anden grund ikke kunne lande som planlagt.

Transaero er Europas 14. største flyselskab mål på antallet af passagerer.

En stor del af selskabets flåde er leaset, og derfor er flyene nu på vej mod Teruel-lufthavnen øst for Madrid. Det varme, tørre klima i området gør, at mange leasingselskaber foretrækker at opbevare deres fly der.