Frygt for store tab på bankers udlån

De kommende regnskaber bliver ikke for kønne, mener eksperter.

Regnskaberne for bankerne bliver ikke kønne, mener eksperter. Her ordførende direktør for Danske Bank, Peter Straarup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
I næste uge indledes regnskabssæsonen for de danske banker. Siden sidste forår har analytikerne skruet ned for deres forventninger til bankerne regnskaber. Spørgsmålet er, om det er nok. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

"Der er ingen tvivl om, at det makroøkonomiske billede er blevet markant mere dystert end for blot tre måneder siden, og det vil utvivlsomt aflejre sig i analytikernes forventninger," siger Per Grønborg, bankanalytiker i Danske Markets.

Bankeksperten Bjarne Jensen fra Bjarne Jensen Consult er enig i, at tingenes tilstand sagtens kan være værre end beregnet.

"Jeg kunne da godt frygte, at tab og hensættelser bliver større, end vi egentlig regner med," siger Bjarne Jensen.

"Det er utrolig svært at finde ud af, hvor niveauet er henne. Men jeg tror slet ikke, det bliver kønne regnskaber, der kommer," fortsætter han.

Bjarne Jensen peger på posterne tab og hensættelser samt kursreguleringer som de afgørende og ukendte faktorer op til den kommende regnskabssæson.

De analytikere, som Dagbladet Børsen har talt med, siger uden for citat, at 2009 kan blive et "gyserår".

Dagbladet Børsen har talt med en større dansk investor, der vurderer, at bankernes tab på udlån kan blive langt større, end analytikerne på nuværende tidspunkt har indregnet i deres forventninger.

Men en storinvestor, der ønsker at være anonym, vurderer, at analytikernes foreløbige forventninger til tab i værste fald kan være undervurderet med 75-100 pct.