Fruergaard vil topstyring i Novo Nordisk til livs

Novo Nordisks topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, er i gang med en gennemgående ændring af ledelsesstrukturen i den danske medicinalgigant.

Arkivfoto: »Det kræver fleksibilitet eller agilitet og ikke en one size fits all-model, hvor beslutningerne tages centralt,« siger Lars Fruergaard Jørgensen til Dagbladet Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge topchefen handler det om at indføre en smidighed i virksomhedens øverste lag, der kan sikre, at virksomheden kan reagere hurtigt på ændringer i markedet. Samt at undgå en situation som i 2016, hvor næsten 40 pct. af Novo Nordisks værdi blev barberet væk, da markedsudviklingen i USA gik i den forkerte retning.

»Det kræver fleksibilitet eller agilitet og ikke en one size fits all-model, hvor beslutningerne tages centralt,« siger Lars Fruergaard Jørgensen til Dagbladet Børsen.

Den nye kurs har betydet store udskiftninger hos både den europæiske og amerikanske ledelse. I USA er Novo Nordisk splittet op i tre dele med hver deres ansvarsområde, og hver syvende sælger er væk.

Det er ifølge Lars Fruergaard Jørgensen sket for at imødekomme forandringer på det amerikanske marked og for at skabe en ramme om Novo Nordisk, hvor der er plads til mere diskussion.

»Det er mere nødvendigt, at man har det på et tidspunkt, hvor der er store udfordringer, og hvor det ikke bare er en lineær udvikling,« siger Lars Fruergaard Jørgensen til avisen.

/ritzau/FINANS