Friske penge til nye iværksætterprojekter

Erhvervs­styrelsen har udpeget flere innovative projekter, som får lod i en pulje, der skal skabe vækst og nye arbejdspladser ved at støtte iværksættermiljøet.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen giver nu en pulje penge til projekter i iværksættermiljøet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Artiklen er rettet 24. september 2015. Det fremgik tidligere, at den samlede pulje, der stod til rådighed, var på 51 mio. kr. Dette er ikke korrekt. Der var søgt midler for samlet set 51 mio. kroner, men beløbet til uddeling er blot de lidt over to mio. kroner, der allerede er uddelt. Puljen er nu lukket, fortæller Erhvervsstyrelsen. Red.

___________________________

Syv projekter er blevet blåstemplet til at få et mindre økonomisk skulderklap af Erhvervsstyrelsen. Fællesnævneren for dem er, at de alle vil styrke iværksættermiljøet.

Onsdag offentliggjorde Erhvervsstyrelsen navnene på de projekter, som får støtte. Blandt navnene finder man en del projekter, der allerede har trukket overskrifter i medierne – blandt andet på Berlingske Business temasider om vækstvirksomheder.

Et af de initiativer, der fremover får et økonomisk puf, er CPHFTW, der står for Copenhagen For The Win. Det er et græsrodsinitiativ, som er etableret for lidt over et år siden af en større kreds af teknologiiværksættere og privatinvestorer, de såkaldte business angels, i hovedstadsområdet. Det hele snurrer omkring hjemmesiden cphftw.dk, der holder snor i arrangementer og tendenser i miljøet. Det sker med udgangspunkt i, at miljøet står stærkere, hvis det står sammen, arbejder på de samme agendaer og lærer af hinandens succeser og fejlskud.

Anerkendelse

Derudover er der offentlige støttekroner til en række andre projekter som den store iværksætterkonference TechBBQ, Startup Borgen, der er forankret i en event på Christiansborg og projektet Army & Entrepreneurship, der skal støtte ansatte i Forsvaret til at blive selvstændige erhvervsdrivende.

Den støtte, projekterne får, er relativt beskeden. De syv projekter, der er kommet igennem nåleøjet, er støttet med i alt 2,2 millioner kroner, men da projekterne ikke i sig selv er økonomiske sværvægtere, og da de allerede er delvist finansierede på anden vis, er beløbene alligevel til at mærke.

Det er da også med det udgangspunkt, at erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) sætter sin underskrift på støtteordningen. Der er masser af initiativ derude, og de fortjener at blive støttet, understreger han i en skriftlig kommentar.

»Mange private kræfter bliver brugt på at skabe gode vækstvilkår for landets iværksættere i form af sparring, adgang til kapital og en lang række iværksætternetværk. Det er en prisværdig indsats, der er vigtig for at skabe Danmarks fremtidige vækstvirksomheder. Regeringen vil gerne anerkende den indsats,« siger han.