Frigast: Vi fik ingen fortrolige oplysninger

Axcels topchef afviser anklager om, at fortrolige oplysninger fra topadvokatfirma var årsag til, at kapitalfonden løb med virksomheden for næsten af de Linde.

Kapitalfonden Axcel blev opfordret til at gå ind i redningen af Junckers Industrier af blandt andre ledelsen og medarbejderne, fordi der var opstået usikkerhed om, hvad de Linde konsortiet ville - og der blev ikke udleveret nogen form for fortrolige oplysninger fra topadvokatfirmaet Bech-Bruun.

Det understreger administrerende direktør i Axcel, Christian Frigast, efter at der er rejst beskyldninger mod advokatfirmaet for at have spillet en dobbeltrolle i forbindelse med købet, hvor Bech-Bruun også var rådgiver for erhvervsfolkene Christian de Linde og Lorentz Jørgensen i bestræbelserne på at overtage den kriseramte Køge-virksomhed i foråret 2004.

- Vi brugte Kromann Reumert til vores due diligence og kun Bech-Bruun på udvalgte områder omkring selskabskonstruktion og medarbejderaktieordninger. Og det var det. Der er ikke udleveret nogen form for fortrolige oplysninger fra Bech-Bruun omkring, hvad det andet hold lavede. Hvad de ville økonomisk og industrielt fremgik af fondsbørsmeddelelser - Junckers var jo fondsbørsnoteret dengang - og af avisomtaler, så der var ikke så forfærdelig mange hemmeligheder. Alle væsentlige oplysninger fremgik af meddelelser fra selskabet selv, siger Christian Frigast til Ritzau.

Samtidig understreger han, at Axcel blev opfordret af såvel medarbejdere som ledelse til at få ind med en redningsplan, da der var opstået usikkerhed om de Linde konsortiets tilbud.

- Det fik vi af vide. Og vi kom så med en plan, som økonomisk var bedre for de gamle aktionærer, der blev tilbudt at komme med i løsningen, og vi kom med flere penge og en løsning, der var bedre for bankkonsortiet. Derfor blev vi på det tidspunkt valgt af tilsyn, banker og aktionærer, der alle bakkede op om den her løsning, siger Christian Frigast.

/ritzau/