Fremtidens pensionsprodukt er en sort boks

Over for Økonomisk Ugebrev sår eksperter alvorlig tvivl om pensi­onsselskabers reelle hensigter bag nye produkter.

Det er ifølge Økonomisk Ugebrev uigennemskueligt, hvordan pensionskasser investerer dine penge i nye produkter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meget tyder på, at landets pensionsselskaber er godt på vej til at undergrave danskernes tillid til pensionsselskabernes nye markedsrenteprodukter, der skal være arvtager til de traditionelle, garanterede pensionsprodukter og sikre hele pensionsbranchens fremtid. Sagen handler om de nye livscyk­lusprodukter, der er solgt til flere hundredetusinde danskere.

Over for Økonomisk Ugebrev sår eksperter nu alvorlig tvivl om pensi­onsselskabers reelle hensigter bag de nye produkter, idet de ikke vil fortælle om indholdet i de bagvedliggende investe­ringer i pensionspuljerne.

End ikke de uafhængige rådgivere kan få indsigt i, hvad der reelt ligger af investeringsaktiver i produkterne. Samtidig findes der eksempler på kunder, som bliver mødt af en mur, hvis de gerne ville have oplyst, hvad deres pensionsopsparing blev investeret i.

»Hvis jeg som pensionsopsparer ikke kan se, hvad mine penge bliver investeret i, vil jeg løbe skrigende bort, hvis ikke min arbejdsgiver har tvunget mig til at være et sådant sted. Man ender med putte millioner i en sort boks, og man har ikke har en jordisk chance for at kontrollere, hvad det egentlig koster. Det er nemlig svært at have tillid til omkostningsbereg­ninger fra pensionsselskaber, som ingen kan efterkontrollere. Hverken én selv, kritiske journalister eller uvildige økonomer kan efterprøve det. Sløret giver pensionsselskabet mulighed for at stikke snablen langt ned i ens opsparing og suge løs,« siger direktør og partner Rune Wagenitz Sørensen i det uaf­hængige rådgivningsfirma Miranova, der rådgivere alminde­lige danskere om investering. 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 38.

Tilmeld dig Økonomisk Ugebrevs gratis nyhedsmail her