Fremrykket EU-støtte til danske landmænd

Økonomisk krise og lave fødevarepriser. Den kombination har sat landbrugserhvervet i Danmark og resten af Europa under hårdt pres. Men nu kan tusindvis af danske landmænd se frem til at få en hjælpende hånd i form af fremrykkede støttemidler fra EU.

Læs mere
Fold sammen
Normalt bliver EU's landbrugsstøtte først udbetalt til landmændene fra den 1. december, men på grund af krisen får de enkelte lande mulighed for at udbetale 70 procent af de enkelte ansøgeres støtte allerede fra midten af oktober. En mulighed, som den danske regering vil benytte sig af.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi i Danmark kan benytte muligheden og tilbyde landbrugerne forskud på landbrugsstøtten. Med en tidligere udbetaling medvirker vi til at forbedre landbrugenes likviditet og letter dermed landmændenes vej gennem den finansielle krise, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Fødevareministeriet forventer, at omkring 60 procent af alle ansøgere om landbrugsstøtte vil få udbetalt et forskud allerede i oktober. Det svarer til cirka 33.000 ansøgere ud af de i alt 54.000 ansøgere.

/ritzau/