Fremgang i Legoland luner hos Danmarks rigeste familie

Folk i hele verden er vilde med Legoland. Parkernes omsætning er steget med 8,2 procent sidste år, viser årsregnskabet fra den britiske ejer Merlin Entertainments. Dermed kan familien Kirk Kristiansen i Billund se frem til et ordentlig plus på kontoen.

Legoland er en succes, viser årsregnskabets fra parkens britiske ejer Merlin Entertainments. Her er det besøgende i Legoland Florida, der nyder godt af parkens rutsjebaner. Fold sammen
Læs mere
Foto: PIERRE DUCHARME

Legoland er en god forretning. Det viser Merlin Entertainments årsregnskab, der er offentliggjort torsdag. Omsætningen i selskabets seks Legolandparker er steget med 8,2 procent sidste år, mens driftsoverskuddet er vokset fra 120 mio. pund i 2014 til 146 mio. pund i 2015. Det fremgår af Merlins regnskab. Det kan ikke mindst Danmarks rigeste familie, familien Kirk Kristiansen, glæde sig over, da familiens investeringsselskab, Kirkbi, ejer knap 30 pct. af Merlin Entertainments.

Merlins samlede omsætning i 2015 er på 1.278 millioner pund, eller omkring 12 milliarder kroner. Samlet set er forlystelsesgigantens omsætning kun steget med 0,4 procent, så Legoland trækker en markant stigning i forhold til resten af selskabet. Merlin Entertainments er Europas største og verdens næststørste koncern indenfor forlystelsesparker

»På trods af et udfordrende år, har virsomheden leveret en robust performance i 2015. Vi ser fortsat stærke resultater i Legoland parkerne, og der er positive bidrag fra vores nye forretningsområder. Vi åbner syv nye Midway attraktioner og udvider med 277 nye værelser til overnatning«, skriver administrerende direktør, Nick Varney i årsregnskabet.

De seks Legolandparker har samlet omsat for 429 millioner pund, svarende til omkring 3,6 millarder kroner.

Udover Legoland i Billund, ejer Merlin Entertainments Legoland parker i Malaysia, Californien, Florida, Tyskland og Windsor. Og selskabet planlægger at åbne fire parker mere inden 2020. Dubai, Japan og Sydkorea - tre lokationer er allerede offentliggjort. Den sidste vil formentlig blive placeret i Nordamerika eller Kina, skriver forlystelsesvirksomheden i årsregnskabet.

Det har ellers været et hårdt år for Merlin Entermaints. I begyndelsen af juni var virksomhedens park Alton Towers hjemsted for en ulykke. Fem mennesker blev alvorligt kvæstede, fordi to vogne i en rutsjebane kørte sammen.

Efter ulykken lukkede virksomheden forlystelsesparken ned i fem dage og stoppede markedsføringen af parken. Det var en dyr beslutning. I juli 2015 meldte selskabet ud, at det havde kostet omkring 400 millioner kroner. Episoden bliver også nævnt i årsregnskabet