Fremadstormende softwarevirksomhed er klar til at komme på børsen

Den danske softwarevirksomhed Penneo er efter to år på den lille børs nu klar til at komme over på hovedbørsen. Virksomheden, som har en markedsværdi på 514 millioner kroner, håber på at kunne opnå større synlighed hos investorer og kunder.

I slutningen af 2020 lå omsætningen på Københavns Fondsbørs på 8,3 milliarder kroner – dagligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske softwarevirksomhed Penneo er nu klar til at tage skridtet op til de voksnes rækker, efter at den tirsdag morgen annoncerede, at den nu vil søge om at blive børsnoteret.

Virksomheden, som havde sin spæde start tilbage i 2014, har siden foråret 2020 været børsnoteret på den lille børs, den såkaldte First North.

Hos firmaets administrerende direktør, Christian Stendevad, er der kun spænding at spore.

»Det er en naturlig del af vores rejse. Vi synes, at det er det helt naturlige næste skridt for os.«

Virksomheden beskæftiger sig med digitale kontrakter og underskrifter i Danmark og de andre skandinaviske lande. I 2020 blev 66 procent af alle årsregnskaber, som blev sendt til Erhvervsstyrelsen, underskrevet digitalt med Penneo.

Virksomhedens lancering på First North faldt sammen med coronapandemien, men ifølge Christian Stendevad har det ikke været et dårligt tidspunkt for virksomheden – måske snarere tværtimod.

»Hvis corona skulle have gjort noget, så skulle det være, at der kom fart i digitaliserings-dagsordenen, som vi fokuserer på. Så det passede rigtig godt.«

Det var også muligt for virksomheden at rejse kapital på 50 millioner, og dens plan var dengang at køre med et underskud, hvor man kunne tiltrække kunder i butikken. Virksomheden kører på en abonnementsordning, så håbet er, at den kan holde på folk i mange år endnu.

»Jeg tror at der, hvor det ikke er planlagt at køre med underskud, må de have det skrækkeligt. Men det har været en god strategi, hvor vi har rejst penge igen, og det skal vi fortsætte med på hovedbørsen,« siger Christian Stendevad.

I 2021 opnåede Penneo en omsætning på 54,3 millioner kroner, mens omsætningen året før lød på 35,5 millioner kroner. Virksomheden har en markedsværdi på 513,8 millioner kroner.

Det at have været på First North har også givet virksomheden mulighed for at professionalisere. Ifølge Christian Stendevad indebærer det, at der bliver stillet krav til finansrapporter, samt at virksomheden har haft mulighed for at hive erfarne folk ind i såvel bestyrelsen som ledelsen.

På hovedbørsen bliver der stillet endnu højere krav til den slags. Men Christian Stendevad virker ikke bekymret for at skulle tage det store skridt. Virksomheden brugte over et halvt år på at planlægge annonceringen, inden den sidste sommer tog den endelige beslutning.

»Jeg synes, vi er forberedt, men i takt med at vi kommer op, skal vi være omhyggelige hver eneste dag, for på hovedbørsen stilles der større krav.«

For Penneo er ønsket at opnå en større synlighed hos kunder og investorer.

»Nu bliver vi sammenlignet med nogle af de helt store spillere, som har været på børsen i mange år,« siger Christian Stendevad.

For nylig har Penneo tiltrukket investeringer fra fire af de store industrielle investorer i Danmark. For nylig meddelte ATP, at men har investeret i virksomheden, mens navnet på de tre andre investorer endnu ikke er offentliggjort.

Aktierne i Penneo er tirsdag formiddag steget med lidt over 10 procent på børsen i København.