Fremadstormende IT-sværvægter er årets københavnske vækstvinder

Kåringen af årets vindervirksomheder i dysten Entrepreneur of the Year er i fuld gang. I København er det et etableret og vækstorienteret IT-konsulenthus, der løber med æren - og der er der gode grunde til.

Brian Munck Andersen, manager i Netcompany A/S, der modtager prisen som EY Entrepreneur Of The Year i region København på vegne af Netcompany’s CEO André Rogaczewski. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Talknuserne i revisionshuset EY har sat navn på den virksomhed, der fortjener at blive kåret som året vækstvinder i hovedstaden. Det drejer sig om IT-konsulenterne i Netcompany A/S, som altså nu kan kalde sig Entrepeneur of the Year i region København.

Kåringen fandt sted tirsdag aften ved et event i EYs domicil på Frederiksberg. Det er 19. gang væskstdysten ruller i Danmark, og de næste dage vil vinderne i resten af landets regioner blive identificeret. I slutningen af november samles de alle for at få sat navn på, hvem der skal være national vinder og dermed repræsentere Danmark ved verdensfinalen til sommer.

I år blev det så Netcompany, der sprængte deltagerkravene om blandt andet 15 procents bruttoavancevækst, og derudover fik overbevist dommerpanelet i EY om, at de fortjener at blive sat på et podie som eksempel for andre. Og det er ikke noget tilfælde, at Netcompany imponerer. I sin vinderbegrundelse fremhæver EY, at virksomheden har udvist »stærk vilje og lyst« til vedvarende forbedringer og det »uden at gå på kompromis« med rentabiliteten.

Alligevel betegner Mogens Andreasen, partner i EY og regionsansvarlig i vækstdysten, det som et valg mellem særdeles stærke kandidater. Netcompanys vækstvision endte dog med at være en afgørende faktor i valget.

»Der var et stærkt felt af kandidater til prisen i København, men den uafhængige jury har alligevel hæftet sig ved, at vi her har en rigtig god væksthistorie,« siger han i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Fra starten har virksomheden haft en klar vision og en mission om at blive blandt de bedste i Danmark inden for lige netop deres felt - og de søger løbende nye, innovative og forretningsfokuserede måder at gøre tingene på.«

Netcompany A/S er hverken nogen IT-opkomling eller nogen ubetydelig spiller. Virksomheden er etableret tilbage i 1999 og overlevede både dotcom-krisen og et kapitalfondsejerskab. Virksomheden er i dag delvist ejet af de oprindelige stiftere, André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard. Den har tæt på 500 ansatte og kunne i 2014 præstere en nettoomsætning på 629 millioner kroner og et primært driftsresultat på 148 millioner kroner. Begge tal udgjorde en markant stigning i forhold til året før.

I EYs beskrivelse af virksomheden noterer revisions- og konsulenthuset sig nogle interessante ting. Deriblandt at virksomheden, der gør sig i store, forretningskritiske IT-løsninger, »formentlig« er markedets mest lønsomme af slagsen, og at den gør et særdeles stort nummer ud af at fastholde, videreuddanne, coache og belønne sine medarbejdere. Det blandt andet ved forfremmelser, bonusser og fejringer af velgennemførte projekter.

Derudover noterer EY sig, at Netcompany er styret fri af IT-skandaler i det offentlige system. Det er ikke nogen selvfølge blandt de store spillere på IT-fronten i Danmark.

EY har i forbindelse med nominerings- og kåringsarbejdet i vækstdysten skimmet utallige regnskaber. Revisionshuset har dermed kunnet få et overblik over, hvordan det står til med udviklingen i antallet af vækstvirksomhed i Danmark som helhed og i de enkelte regioner, som Berlingske også har skrevet om i tirsdagens avis.

For den københavnske region viser opgørelserne, at hovedstaden i år har kunnet levere 260 virksomheder, der lever op til kravene i konkurrencen. Det udgør en fremgang på 25 procent i forhold året før. Når EYs regionsansvarlige partner skal udpege, hvad der er styrken ved det storkøbenhavnske erhvervsliv, så peger han på blandt andet på storbydynamik.

»Årsagen til den positive udvikling i københavnske vækstvirksomheder bygger til dels på hovedstadsregionens naturlige dynamik og højere tilgængelighed af arbejdskraft bl.a. fra mange uddannelsesinstitutioner,« siger Mogens Andreasen og tilføjer:

»Samtidig styrker offentlige byggerier og investeringer samt placeringen af mange hovedsæder og offentlige administrationer grundlaget for at drive virksomhed og skabe vækst.«