Fremadstormende IT-firma bryder 20-årig forbandelse: Runder 1.000 medarbejdere

IT-selskabet Netcompany bliver den første danske virksomhed i mere end 20 år, der runder 1.000 medarbejdere. Det er den største dag i vores historie, siger direktør André Rogaczewski.

Direktør André Rogaczewski Netcompany Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var med alvorstunge miner og dybe panderynker, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sidste forår indkaldte økonomer, virksomhedsledere, tænketanke og politikere til et seminar på Marienborg, hvor Danmarks økonomiske udfordringer skulle diskuteres.

En halvflad vækstkurve og en aldrende befolkning var blandt de trusler mod velfærdssamfundet, som regeringen oplistede dengang, og ved samme lejlighed hæftede statsministeren sig også ved en anden trist tendens.

»For eksempel er der ikke skabt én stor virksomhed med over 1.000 medarbejdere herhjemme de sidste 20 år. Det siger noget om, at der er muligheder, der suser forbi vores land. Den tendens har vi ikke råd til at ignorere,« sagde han dengang.

Men nu har et selskab faktisk løst den knude. Tirsdag ansætter IT-selskabet Netcompany formelt medarbejder nummer 1.000, hvormed det kedelige mønster synes brudt.

Netcompany, som blev grundlagt af André Rogaczewski, Claus Jørgensen og Carsten Gomard i 1999, tilbyder IT-løsninger og rådgivning til offentlige såvel som private virksomheder. I løbet af de senere år har virksomheden haft held til at vinde stadig flere af de kontrakter, som det offentlige har sat i udbyd i forbindelse med monopolbruddet.

Direktør André Rogaczewski kalder milepælen for »den største dag« i virksomhedens historie.

»Det er den største dag i Netcompanys historie. Vi er meget stolte over at skabe 1000 stillinger, som beviser, at vi ved at satse på faglighed, unge talenter og en kompromisløs vilje til at levere til tiden har evnerne til at bane vejen for et nyt digitalt Danmark,« siger han i en skriflig kommentar.

»Hemmeligheden bag vores succes er, at vi har haft en helt særlig kultur lige fra starten af. Vores tilgang til IT-projekter er ret enkel: Kom i mål – og kom i mål til tiden. Lad være med at opfinde undskyldninger for ikke at komme i mål,« siger André Rogaczewski.

Tilbage i slutningen af 2015 solgte Netcompany majoriteten af sine aktier til den norske kapitalfond FSN Capital, og med den kapital i ryggen gik man i november på opkøb i Norge, hvor man erhvervede konsulenthuset Mesan i et forsøg på at vinde stadig større markedandele i Norden. I det seneste regnskab landede omsætningen for Netcompany på 758 millioner kroner.

Ansættelsen af medarbejdere nummer 1.000 markeres formelt ved et arrangement i virksomhedens kontorer i Indre København tirsdag eftermiddag, hvor erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er blandt talerne.