Freeways plus er halveret

Det dårligste resultat i fire år. Sådan lyder 2008 for selskabet bag Arto og Dating.dk, Freeway Holding ApS.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet bag populære hjemmesider som Dating.dk og Arto.com, Freeway Holding ApS, er kommet ud af 2008 med det dårligste resultat i fire år.

Freeway Holding ApS, der står bag en lang række selvstændige selskaber, har således halveret overskuddet fra 22,9 millioner kroner i 2007 til 12,2 mio. kroner i 2008. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Det skyldes blandt andet tab på aktier for 3,1 mio. kroner, etableringsomkostninger i USA, nedskrivninger på to mio. kr. i Trendsales, og spillesiden Spigos lancering i 16 lande har kostet 1,5 mio, lyder det i meddelelsen, hvor Freeway Holding ApS’ regnskab kun viser årets resultat og selskabets egenkapital. By Night Holding (DKBN) trækker ned med nedskrivninger på 3,6 mio. kr og med et overskud på en mio. kroner – en femtedel af sidste års. Ligesom Arto har tabt to millioner i overskud og er på 6,3 mio. Det er især Facebook, der presser de to selskabet.

»Selskaberne giver stadigvæk hver især et pænt overskud, men der er ingen tvivl om, at vi vil lægge os i selen for at genvinde noget af det tabte terræn i Arto og DKBN,« siger Morten Wagner, administrerende direktør i Freeway Holding ApS, i en pressemeddelelse.

Berlingske Business kunne i tirsdags fortælle, hvordan selskabets flagskib Dating.dk har oplevet et markant fald i antallet af brugere det seneste år med hver fjerde bruger tabt fra april sidste år til april i år.

I 2009 forventer Wagner, at lanceringen af Trendsales i Finland til efteråret vil give et afkast, ligesom Dating.dk har oplevet 60 procents fremgang i første kvartal af 2009:

»Når vi forventer øget overskud i 2009 sammenlignet med 2008 skyldes det ikke mindst disse selskaber.«