Frederikssund-familie tjener millioner på asparges-eventyr i Peru

Den ukendte danske Hensel-familie står bag et landets største landbrugseventyr i udlandet. Sidste år tjente familien 100 mio. kr.

GRØNNE ASPARGES. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gitte Kjærbøl

Den ukendte danske Hensel-familie fra Frederikssund står bag et af Danmarks største landbrugseventyr i udlandet, skriver Børsen.

Familien står bag Danpar, der producerer grøntsager i det sydamerikanske land, Peru. Det gør familien med så stor dygtighed, at den de seneste fem har tjent over 300 mio. kr. på medejerskabet af Danper.

Alene i 2016 var der et overskud i Danper på 100 mio. kr. før skat, viser regnskabet for familiens danske selskab, AHB Holding.

Succesen blev allerede grundlangt tilbage i 1994, da Arne Hensel Berg sammen med et peruansk ægtepar grundlagde Danper i Peru - i første omgang for specialisere sig i at dyrke asparges. Siden er Danper blevet en af de største landbrugsvirksomheder i det sydamerikanske land.

Familien føler dog ikke noget behov for at sætte ord på succesen over for Børsen:

»Det går godt, og vi er glade og tilfredse, men ellers har vi ikke andet at bidrage med af kommentarer,« siger Rikke Hensel Milling, der i dag er hovedejer af holdingselskabet.