Frederiksbergfamilie overtager stor dansk detailvirksomhed

Efter en længere salgsproces får den danske detailkæde BabySam langt om længe ny ejer. Fremover bliver det en dansk, familieejet virksomhed, som skal drive børnetøjskæden videre.

Polaris og AAC Capital har ejet BabySam i 12 år, men nu overgår børnetøjskæden til familien Jalsøe, som hidtil har været medejer af kæden. Her ses kædens administrerende direktør, Kenneth Nørgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en længere salgsproces er det lykkedes kapitalfondene Polaris og AAC Capital at sælge den danske børnetøjskæde BabySam. Kæden overtages af selskabet Alt til Barnet Holding ApS, der er ejet af familien Jalsøe på Frederiksberg. Det skriver Finans.

»Vi glæder os over at kunne drive BabySam videre som en dansk, familieejet virksomhed og bygge på det stærke strategiske fundament for at udfolde potentialet i forretningen og skabe lønsom vækst mange år fremover,« skriver Peter Jalsøe, som er en af de tre brødre bag selskabet Alt til Barnet Holding ApS, til Finans.

Familien Jalsøe har hidtil været medejer og en af de helt store forhandlere af BabySam. Men nu overtager familien således alle aktier i det danske detailselskab, der i 2018/19 omsatte for 534 millioner kroner.

Lignede en god investering

Polaris og ACC Capital siger dermed farvel til BabySam, som de overtog tilbage i 2008, kort inden finanskrisen brød ud. Som Berlingske tidligere har beskrevet, lignede det dengang en fornuftig investering for kapitalfondene, da detailmarkedet generelt var præget af fremgang.

Men finanskrisen medførte en længere årrække med underskud, og ifølge Finans har BabySam således tabt 600 millioner kroner, siden Polaris og ACC Capital overtog detailkæden.

Regnskabet for 2017 viste dog en fremgang i BabySams omsætning med 14 procent til 439 millioner kroner. På den baggrund gjorde Polaris og ACC Capital BabySam klar til en salgsproces, der dog har trukket ud.

»I dag er BabySam af en helt anden kvalitet, end da vi købte den. Vi har investeret rigtigt, rigtigt meget i den virksomhed, både butikkerne og måden hvorpå tingene drives,« sagde ledende partner i Polaris, Jan Johan Kühl, dengang.

BabySam har i dag 30 danske butikker.