Fredericia er nu største produktionssted for cider

Carlsberg gør nu produktionen af cidervin, der benyttes til forskellige varianter af succescideren Somersby, til egenproduktion.

Sommersby Pear Cider. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Produktionen bliver således trukket hjem til bryggeriet i Fredericia, der dermed bliver det største produktionssted af cider og cidervin indenfor Carlsberg gruppen.

Det oplyser bryggeriet til Ritzau Finans.

Carlsberg har tidligere fået leveret cidervinen fra den eksterne, tyske leverandør Döhler.

»Tyskerne skal fortsat levere frugtjuicerne, der laver de forskellige smagsvarianter«, oplyser Carlsberg til Ritzau Finans.

Brygsiden i Fredericia har været under ombygning i mere end 10 uger for at gøre klar til at håndtere fremstilling af egen cidervin. Den første testtapning er netop afsluttet og er blevet godkendt.

Foruden at gøre klar til fremstillingen af egen cidervin har der også været arbejdet hårdt på at gøre brygsiden klar til at modtage flydende sukker.

»Tidligere har bryggeriet modtaget granuleret sukker, som er blevet opblandet til produktion af læskedrikke. Læskedrikke vil fremover få flydende sukker fra brygsiden, hvilket skal være med til at effektivisere produktionen«, forklarer Carlsberg.

Det danske bryggeri fortsætter med at forklare, at det flydende sukker desuden vil bruges i ciderproduktionen og derfor vil være med til at effektivisere hele flowet af de store mængder sukker.

»Vi har udført adskillige test af kvaliteten, så vi sikrer, at den som minimum forbliver den samme som tidligere. Med den nye ombygning får vi en større fleksibilitet i vores produktion«, siger produktionschef Mikkel Laust Broe fra bryggeriet i Fredericia til Ritzau Finans og tilføjer:

»Vi vil desuden sende større volumener ud fra Fredericia, fordi vi nu også skal levere både færdig cider og mellemprodukter som cidervin til andre lande.«

Carlsbergs Somersby cider brand er ifølge seneste kvartalsregnskab specielt populært i Schweiz, hvor salget steg mere end 200 pct. i 2015. Men også i lande som Portugal og Malaysia lå væksten højt med mellem 150 og 200 pct. Desuden var der pæn vækst for Somersby i Østeuropa, hvor Carlsberg ellers har haft det svært i en årrække.

Der var ifølge Carlsberg på nogle markeder stigninger i salget af Somersby på op til 30 pct.