Fredagsgave til Kåre Schultz: Får aktiebonus på 34 mio. kr.

Lundbeck-topchef Kåre Schultz kan gå weekenden i møde med et ekstra bredt smil på læben. Medicinaldirektøren er blevet tildelt aktieoptioner til en værdi på over 34 mio. kr. Det fremgår af en meddelelse fra Lundbeck.

Kåre Schultz er i Lundbeck kommet med i et bonusprogram, der har en værdi på over 34 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Han har sat strøm til Lundbecks aktiekurs og fået overbevist investorerne om, at han er manden, der kan sikre fremtiden for medicinalkoncernen fra Valby.

Efter knap et år i direktørstolen kan Kåre Schultz nu glæde sig over, at bestyrelsen i Lundbeck tilbyder topchefen et bonusprogram, som er mange millioner kroner værd.

Fredag morgen oplyser Lundbeck, at Kåre Schultz er blevet tildelt aktieoptioner til en værdi på mere end 34 mio. kr. En aktieoption har typisk en tidshorisont på tre til fem år og en kurs, der matcher aktiens dagskurs på udstedelsestidspunktet. Det betyder, at ejeren af en aktieoption ved dens udløb har ret til at købe aktien til den kurs, der var gældende, da optionerne blev udstedt. Det vil sige: Jo højere aktiekursen er, når optionen løber ud, jo større er fortjenesten.

At Kåre Schultz havde kurs mod et større bonusprogram, stod allerede klart i slutningen af marts, da bestyrelsen i Lundbeck på årets generalforsamling fik mandat til at tilbyde Schultz at indtræde i et eksisterende incitamentsprogram fra 2014. Det tilbud har Kåre Schultz valgt at takke ja til og kan derfor sende 400.000 aktieoptioner i bankboksen.

Lundbeck-bossen kan dermed glæde sig over et ekstra lag økonomisk tryghed i kølvandet af sit gyldne håndtryk fra Novo Nordisk.

Da Kåre Schultz i foråret 2015 forlod Novo, blev det i første omgang vurderet, at han kunne rydde skrive bordet hos sin gamle arbejdsgiver med et gyldent håndtryk på godt 40 mio. kr.  Da Novos årsrapport blev sendt på gaden i februar i år, fremgik det, at Schultz med sin fratrædelsesordning og et aktiebaseret incitamentsprogram for 2015 og en del af 2016 havde modtaget et gyldent håndtryk på ikke mindre end 72,7 mio. kr.

Dermed satte Kåre Schultz ny rekord i den disciplin, da han suverænt overgik alle andre kandidater på toplisten over gyldne håndtryk.