Fredag bliver årets travleste butiksdag

Butikkerne forventer, at fredag 27. december bliver årets mest travle dag.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Januarudsalget har sneget sig helt hen til juledagene, og ferien bliver brugt på shopping, til trods for at de fleste allerede har fået mange gaver under træet, skriver Jyllands-Posten.

Udsalget begynder i år 27. december, som også er den første dag, butikkerne har åbent efter jul, og forretningsindehaverne forventer en rekordtravl dag.

”Der er sindssygt travlt mellem jul og nytår, fordi udsalget er smeltet sammen med gavebytteriet,” siger Lars Svendsen, formand for Strøgforeningen.

Strøgforeningen, der har 120 medlemsbutikker, har for tredje år valgt at begynde udsalget lige efter jul og dermed lade udsalgsskiltene afløse julepynten med det samme.

Formanden forventer, at det bliver den dag med flest mennesker i byen, men omsætningen slår ikke rekorder, da nogle også får penge udbetalt.

Hos Dansk Erhvervs regner man med, at hver tredje dansker vil bytte en eller flere gaver, men kun omkring 4 procent af de solgte julegaver ryger tilbage til butikkerne. Selv om mange forretninger gerne bytter julegaverne langt ind i 2014, vælger de fleste at bytte gaverne inden nytår, og det giver travlhed i butikkerne oven i udsalget.