Fratrådt Danfoss-chef risikerer fængsel

Trods forlig kan tidligere Danfoss-direktør Jørn Westermann-Rasmussen stadig tiltales i en amerikansk sag om ulovligt priskartel.

Med forliget mellem Danfoss og det amerikanske justitsministerium er den nuværende ledelse fredet. Tidligere direktør Jørn Westermann-Rasmussen kan dog stadig tiltales. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nuværende ledelse i Danfoss afviser, at den tidligere direktør er blevet ofret for at få forliget i hus.

Jørn Westermann-Rasmussen risikerer stadig en straffesag, mens den nuværende ledelse - med indgåelse af forliget mellem Danfoss og det amerikanske justitsministerium - går fri. Det skriver Dagbladet Børsen.Koncernen slipper med en bøde på 16,5 mio. kr. og erkender dermed, at have indgået ulovlige prisaftaler med konkurrenter på det amerikanske marked for lette kommercielle kompressorer.

Ifølge de amerikanske myndigheder har Danfoss aftalt priserne på det amerikanske marked i et kartel med Panasonic, Whirlpool, Tecumseh og ACC.

Panasonic og Whirlpool fik sidste år bøder på sammenlagt  mere end 700 millioner kroner.

I sidste uge blev de tidligere direktører i Panasonic, Whirlpool og Tecumsehtiltalt for at have deltaget i kompressorkartellet.

Bliver de dømt risikerer de dermed fængsel, hvis de rejser til USA eller et andet land, hvor kartelvirksomhed kan straffes med mindst et års fængsel.

Ved siden af selve sagen kører der to amerikanske gruppesøgsmål mod kartelmagerne med krav om millionerstatning.

Samtidig lurer kartelsager i andre lande i kulissen, ligesom Danfoss ventes at få smæk af EU-kommissionen senere på året.