Franskmænd vil stadig svinge øksen

Trods nederlaget i EU fortsætter de franske bestræbelser på at kappe forbindelsen til Internet-pirater.

Den franske kulturminister Christine Albanel blev mødt med buh-råb, da hun onsdag i nationalforsamlingen på ny fremlagde det kontroversielle forslag om at lukke for netforbindelsen, hvis man tre gange er taget i ulovligheder. Foto: Yoan Valat, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den franske revolution skal fortsætte, og synderne skal have kappet ... forbindelsen.

Franskmændene er ikke til sinds at opgive tanken om at afskære Internet-pirater fra nettet ved at lukke deres forbindelse, når de tre gange er blevet taget i ulovligheder.

Det kontroversielle lovforslag, som støttes af præsident Nicolas Sarkozy, skal nu tilbage til drøftelse i parlamentet, selv om Europa-Parlamentet forleden afviste tanken.

Frygt for hackede forbindelser

Et nyt statsagentur skal første gang sende folk, der ulovligt deler filer med andre, en advarsel pr. e-post, dernæst et brev, og endelig bliver forbindelsen kappet i et år, hvis de tredje gang tages i at dele film og musik ulovligt.

Både film- og musikbranchen jubler over tiltaget, men borgerrettighedsgrupper advarer om, at de forkerte risikerer at blive straffet. Hackere bruger nemlig tit andres forbindelser, f.eks. via ubeskyttede trådløse net, til at begå ulovligheder, men det er ejermanden, der hænger på »regningen«.

Det franske senat har allerede sagt god for indgrebet, men i Nationalforsamlingen blev det stemt ned, da to medlemmer af Sarkozys regeringsparti stemte sammen med den socialistiske opposition.

Buh-råb i parlamentet

Der lød buh-råb mod kulturminister Christine Albanel, da hun fremlagde lovforslaget onsdag.

New Zealand, Storbritannien, Tyskland og Sverige har tidligere afvist tilsvarende lovgivning.