Franskmænd satser på elbiler

Renault vil være verdens førende producent af elbiler.

Foto: Renault.
Læs mere
Fold sammen

På den kommende biludstilling i Frankfurt i midten af september viser Renault fire nye elbiler, der alle vil være til salg om senest to et halvt år.

Allerede nu kan man på hjemmesiden www.renault-ze.com finde svar på de mange spørgsmål, der har med elbiler at gøre. Blandt andet hvad de kommer til at koste, hvor langt de kan køre på en opladning - og hvor store motorer bilerne kommer med.

- Interessen for elbiler er stor, og Renaults strategi er at blive den første og den føren-de bilproducent, der masse-producerer og sælger elbiler. Danmark bliver det første land i Europa, hvor elbilerne kommer til salg (blandt andet som et led i et samarbejde med Dong og 'Better Place'), og det vil ske gennem det eksisterende Renault-forhandler netværk, siger pressechef Søren Hyltoft, Renault Danmark.

Nyudviklet bil

Det sker allerede i løbet af 2011, og her vil det være muligt at købe både vare- og personvogne. Varevognen vil være en Renault Kangoo EV, mens personbilerne vil være Renault Mégane Sedan.

Dertil kommer en helt nyudviklet bil, der udelukkende kan køre på el. Hvad den kommer til at hedde er endnu uvist, men der bliver tale om en fempersoners bil med en længde på omkring fire meter. Måske en søstermodel til den nye Nissan Leaf.

Kernen i elbilerne er lithium-ion-batterier, og Renault-Nissan har netop meddelt, at de har vedtaget at bygge fabrikker til produk-tion af batterierne i henholdsvis Portugal og England.

Hvor fabrikken i Portugal skal ligge, er endnu ikke besluttet, mens den engelske fabrik placeres i Sunderland, hvor Nissan allerede har bilproduktion.

Det vil også betyde ekstra 350 nye direkte ansatte, hvortil kommer nyansættelser hos underleverandører.

Regeringen i England har således meddelt, at man vil samle CO2-forskning i en ny teknologipark i området – inklusive en testbane for elbiler.