Franskmænd igen lune på Telia

Nye forlydender om, at France Telecom vil købe Nordens største teleselskab, Telia.

France Telecom har tilsyneladende ikke opgivet sine nordiske drømme. Foto: Lucas Dolega, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største teleselskab skal måske alligevel snart udtales på fransk.

Rygter om, at Frankrigs svar på TDC, France Telecom, igen har vist interesse for at købe Telia, sendte onsdag Telia-aktien i vejret. Den lå hele fem procent over normalen på børsen i Stockholm.

Afvist ved hoveddøren

Ifølge det svenske Affärsvärldens Börsgolvet har France Telecom ikke opgivet at købe sig ind i Norden, selv om franskmændene blev afvist ved hoveddøren, da de for et år siden afgav et tilbud, som Telias bestyrelse afviste som for lavt. Siden er der intet sket.

Franskmændene skal ifølge bladet ikke være interesseret i samme offentlige ydmygelse som sidst og vil derfor forhandle direkte med storejeren, den svenske stat, og sikre sig de lidt under 40 procent af aktierne, før de kommer med et konkret bud.

Rygtet om den nye interesse spredte sig i de internationale medier og sendte aktien i vejret.

Hverken Telia selv eller France Telecom ønsker at kommentere forlydenderne, skriver nyhedsbureauet Bloomberg News, der har spurgt i begge lejre. Over for nyhedsbureauet Reuters afviser franskmændene, at deres interesse skulle være vokset frem igen.

Nylig fusion i Storbritannien

France Telecom bød i juni 2008 244 milliarder svenske kroner for den svensk-finske koncern, som den svenske stat er i gang med at afhænde som led i den største privatisering i landet.

France Telecom slog for nylig til i Storbritannien hvor Deutsche Telekoms mobilselskab T-Mobile fusionerer med France Telecoms mobilselskab Orange. Det nye selskab får en omsætning på 9,4 milliarder euro.