Franske Credit Agricole ramt af portugisk problembank

ARKIVFOTO. Credit Agricole Fold sammen
Læs mere
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stor aktiepost i den kriseramte portugisiske bank Banco Espirito Santo giver dybe ridser i lakken hos franske Credit Agricole, der oplevede en resultatnedgang på 98 pct. i andet kvartal 2014.

Det skriver Bloomberg News.

Den franske storbank har taget en omkostning på 708 mio. euro (5,28 mia. kr.) relateret til sin 14,6 pct. store ejerandel i Banco Espirito Santo. Omkostningen gør et betydeligt indhug i overskuddet, som reduceres til bare 17 mio. euro mod 696 mio. euro i andet kvartal sidste år. Resultatet er samtidig noget svagere end konsensus om et plus på 387,4 mio. euro ifølge Bloomberg News.

- Credit Agricole har reduceret en myriade af finansielle aktiebeholdninger fra Emporiki i Grækenland til spanske Bankinter, siger Omar Fall, analytiker hos Jefferies International, til Bloomberg News.

- En af de sidste, de holdt aktier i, var Banco Espirito Santo, og det er ikke sluttet godt, tilføjer han.

For at undgå en systemisk krise besluttede Portugals centralbank i weekenden at redde de sunde dele af Banco Espirito Santo i en redningsaktion til en værdi af 4,9 mia. euro (36,5 mia. kr.).

Det skal ske ved at etablere en ny og velkapitaliseret bank, Novo Banco. Banco Espirito Santo s indlånsforretninger og de fleste af bankens aktiver flyttes over i Novo Banco, som The Bank of Portugal 's Resolution Fund bliver direkte ejer af. Fonden finansierer redningen gennem statskassen, og lånet vil blive tilbagebetalt ved et eventuelt senere salg af Novo Banco. Bankens aktionærer og junior obligationsejere står dermed tilbage med de mest problematiske aktiver.

/ritzau/FINANS

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk