Fransk storbank lander bedste resultat siden 2007

Den franske storbank Société Générale har i andet kvartal landet det bedste resultat siden finanskrisens indtog, og banken tog samtidig aktieanalytikerne på sengen.

Den franske storbank Société Générale har i andet kvartal landet det bedste resultat siden finanskrisens indtog, og banken tog samtidig aktieanalytikerne på sengen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Charles Platiau
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Société Générale løftede i andet kvartal nettooverskuddet til 1,35 mia. euro fra 1,08 mia. euro i den samme periode året før, hvilket var det bedste resultat siden 2007.

Det var samtidig en gedigen overraskelse hos analytikerne, der ifølge Bloomberg havde regnet med en resultatnedgang til 1 mia. euro. Estimatet var dog kun baseret på fire analytikeres bud.

Det er blandt andet en fremgang på 61 pct. i omsætningen på aktiehandler, der er med til at skabe de gode resultater, men derudover har banken ifølge selskabets topchef, Frédéric Oudéa, leveret godt på alle fronter med undtagelse af Rusland, hvor situation dog langsomt er ved at blive normaliseret. Det siger han ifølge Bloomberg News.

I forbindelse med regnskabet oplyser den franske storbank, at det frem mod 2017 vil gennemføre et spareprogram, hvor der skal skæres 850 mio. euro.