Fransk storbank får kurslussing af investorerne

Den franske storbank Credit Agricole har en særdeles sløj tirsdag på aktiemarkedet, selvom dets indtjening har overrasket positivt i andet kvartal.

Credit Agricole er stadig i dialog med Den Europæiske Centralbank om en løsning, men det er ifølge den franske storbank ikke realistisk, at der kommer en forenkling af bankens struktur på kort sigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANE MAHE

Banken er ikke lykkes med at få en myndighedstilladelse til en omorganisering af banken, der skal frigive kapital til udlodning til aktionærerne, og det sender aktien ned.

Ifølge Reuters er Credit Agricole stadig i dialog med Den Europæiske Centralbank om en løsning, men det er ifølge den franske storbank ikke realistisk, at der kommer en forenkling af bankens struktur på kort sigt.

Den melding kan investorerne ikke lide. Bank-aktien dykker hele 10 pct. til 13 euro på børsen i Paris tirsdag. Det betyder samtidig, at aktien tager en af de nederste plader i det brede, fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, som består af 600 selskaber fordelt på 18 lande i Europa.

I selve regnskabstallene i andet kvartal var der derimod ikke de negative overraskelser, idet banken leverede en større end ventet fremgang i indtjeningen.

Overskuddet blev opgjort til 920 mio. euro i regnskabet, der blev offentliggjort tirsdag morgen, og det var en betydelig fremgang i forhold til de blot 77 mio. euro, som banken tjente i samme periode sidste år.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News estimeret en fremgang til 901 mio. euro. Fremgangen er drevet af stigende indtjening fra kapitalforvaltning og af de internationale privatkundeaktiviteter.